Închide

O universitate din Cluj ia în calcul voluntariatul la admiterea în facultate

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 23, 2016 0 412

Aproape 1.800 de locuri, atât numără Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj în toamnă, la admitere.

E vorba de 880 de locuri subvenționate de la bugetul de stat, plus 677 locuri cu taxă și 230 de locuri pentru învățământ la distanță, plus aproape 700 de locuri pentru masterat.

USAMV are cinci facultăţi – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

Admiterea la Facultăţile: Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15% şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%. La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei (printr-un eseu), cu o pondere de 10%, voluntariat în folosul comunităţii ori protecţiei animalelor atestat printr-o adeverinţă, cu o pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

Înscrierile durează doar trei zile, între 18 și 22 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags