Închide

O universitate din Cluj e cea mai bine cotată din România în clasamentul Times Higher Education pe domenii academice, în câteva secțiuni e singura din țară care prinde clasamentul … în primele o mie de locuri din lume

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 19, 2021 0 590

O universitate din Cluj e cea mai bine cotată din România în clasamentul Times Higher Education pe domenii academice, în câteva secțiuni e singura din țară care prinde clasamentul … în primele o mie de locuri din lume.

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca este singura universitate din România prezentă în clasamentul aferent domeniului Psihologie, unde ocupă poziția 401-500 la nivel internațional. De asemenea, în domeniul științelor fizice, UBB ocupă prima poziție în țară și poziția 601-800 la nivel internațional, în timp c, în domeniul științelor vieții România este reprezentată doar de UBB și Universitatea din București, ambele plasate în intervalul 601-800. În domeniul medical, România este reprezentată de trei universități cu profil medical, din Cluj, Iași și Târgu Mureș, toate pe poziția 601+.

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare