Închide

O turdeancă de 42 de ani, răpusă de Covid-19. Povestea unei tragedii, în timp de pandemie

Sănătate by Actual de Cluj - mai 09, 2020 1 679

Totul a început cu un accident al soțului ei, pe la Suceava, în timp ce transporta ciment (era angajat la o firmă de transport ciment din Turda). În urma accidentului, a fost internat la Suceava. la câteva zile, familia a fost sunată că trebuie să meargă după el, pentru că spitalul respectiv externa toate cazurile avute, pentru a se pregăti de cazurile de Covid-19. Era începutul debutului focarului de la Suceava, de care ați auzit marea majoritate la tv sau ați citit în presă.

Soția lui a mers după el și l-a adus. La câteva zile, soțul primește un telefon, în care medicul care l-a tratat îi spune că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Cei doi au intrat în autoizolare la domiciliu. Ea a insistat de mai multe ori să i se facă testul, pentru a vedea dacă are sau nu are COVID-19. Nu i s-a făcut niciun test, pentru că ”nu prezenta simptome”. Nici soțul ei nu avea niciun simptom. Simptomul a apărut, în cazul ei, după expirarea celor 14 zile. S-a simțit rău și a fost dusă la Cluj, la spital, unde a primit vestea că este infectată cu noul coronavirus. Soțul ei a avut și el Covid-19, însă în cazul lui nu s-a manifestat atât de ”violent”.

Internată la Cluj, din 14 aprilie, Stanca nu a răspuns tratamentelor și a intrat în comă indusă. S-au făcut eforturi mari, iar după circa 2-3 săptămâni, organismul ei a dat primele semne de revenire. Era cam acum o săptămână. Însă, apoi, a acuzat din nou insuficiență respiratorie și a fost introdusă din nou în comă indusă. Între timp, la ultimele teste de la finele lunii aprilie, s-a dovedit că organismul ei scăpase de virus. Însă, era prea slabă să mai continue lupta cu viața, iar inima i-a cedat în această dimineață, după ce a făcut o embolie pulmonară, relatează turdanews.net.

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare