Închide

O sută de milioane de lei bani europeni vin la Cluj pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2021 0 232

Nu mai puțin de o sută de milioane de lei bani europeni vin la Cluj pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca.

Anunțul pentru achiziționarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din municipiu a fost publicat de Compania de Apă ”Someș” în sistemul electornic de achiziții publice (SEAP), contractul are o valoare de o sută de milioane de lei, adică peste 20 de milioane de euro.

În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă, lucrările vizează în special înlocuirea actualelor rețele pe o lungime cumulată de  20 de kilometri. Noile conducte vor fi realizate din fontă ductilă, un material solid similar oțelului, cu o durată de viață estimată de aproximativ un secol. Contractul prevede și înlocuirea conductelor de branșament învechite, reabilitarea căminelor de vană și branșament, montarea de hidranți subterani și altele. De asemenea, contractul de execuție prevede refacerea suprafețelor afectate de lucrări și aducerea lor la starea inițială.

Referitor la rețeaua de transport al apei uzate, contractul prevede înlocuirea conductelor de canalizare din Cluj-Napoca pe o lungime de aproximativ 3,5 kilometri, dar și reabilitarea canalelor colectoare aferente canalizării pe o lungime de peste 21 de kilometri. În plus, vor mai fi modernizate căminele de vizitare și cele de racord iar contractul prevede, și în acest caz, refacerea suprafețelor afectate de lucrări și readucerea lor la starea inițială.

Valoarea totală estimată a acestui contract este de 99.437.007 lei, banii nerambursabili fiind asigurați prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul proiectului în valoare de 355,6 milioane câștigat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă ”Someș” SA.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu