Închide

O școală din Cluj trece la învățământ online după ce a crescut incidența infecțiilor cu coronavirus. Incidența a crescut într-o săptămână de la 0.7 la peste 3 la mie

Educaţie by Mihai Prodan - sept. 15, 2020 0 438

N-a început bine școala și o unitate de învățământ din Cluj trece cursurile online, după creșterea incidenței cazurilor de infecție cu coronavirus.

E vorba de școala din comuna Cornești, unde ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, după ce rata incidenței cazurilor pozitive a depășit trei la mia de locuitori, ca de azi să treacă la scenariul 3 de cursuri, adică învățământ doar online.

Să menționăm, incidența a depășit trei cazuri la mia de locuitori încă dinainte de începerea cursurilor, dar decizia la nivelul județului a fost ca în Cornești sălile de clasă să se deschidă. Decizia CJSU s-a luat la recomandarea Direcției de Sănătate Publică din Cluj. Șeful DSP, Mihai Moisescu, explica săptămâna trecută pentru actualdecluj.ro: ”la Cornești în data de 7 septembrie (când a fost făcută evaluarea incidenței infecției cu coronavirus în comunități-n.red.) erau persoane care se aflau în perioada de supraveghere, dar azi acestea au ieșit din această perioadă. Azi la Cornești incidența cazurilor este de 0.76 la mie”.

8 localități din Cluj au depășit pragul de 1 caz de infecție cu coronavirus la mia de locuitori. Cum au loc cursurile în sălile de clasă și care sunt localitățile în care școala rămâne închisă

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare