Închide

O săptămână de la dispariția directorului APIA în lacul Beliș. Echipele ISU au acoperit 150 ha din suprafața lacului, fără rezultate

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 27, 2018 0 240

Căutările directorului Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Cluj, dat dispărut sâmbătă pe lacul Beliș, continuă, fără rezultate. Echipele ISU, Salvamont și ale Inspectoratului de Poliție au acoperit 150 ha din suprafața lacului Beliș, în șase zile.
Amintim că directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Cluj, Adrian Zaharia, e căutat de sâmbătă de scafandri pe lacul Beliș, după ce ar fi căzut dintr-o barcă.
În cele șase zile de căutări desfășurate de către echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, împreună cu echipele Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost acoperite 150 de hectare din suprafața lacului, fiind efectuate căutări cu echipamentele sonar din dotarea bărcilor de salvare pentru batrimetrie în perimetrul de căutare, transmit reprezentanții ISU.
„Pe timpul nopții acțiunile de căutare au încetat temporar, fiind necesară respectarea regulilor privind siguranța salvatorilor. Suprafața de căutare a fost stabilită ca urmare a corelării indiciilor și mărturiilor existente privind perioada și zona în care se presupune că a dispărut persoana căutată. Acțiunile au cuprins căutări efectuate la luciul apei și în mediul subacvatic a indicilor care să poată ajuta efectuarea căutărilor prin scufundare. A fost efectuate acțiuni de scufundare și căutare de către scafandri din cadrul SPJSS Cluj, însă reperele verificate nu s-au dovedit a fi persoana căutată”, transmite ISU.
Rămân în continuare elemente de risc și dificultăți pentru scafandrii, spun reprezentanții ISU: suprafața foarte mare de căutare care rezultă în urma indiciilor existente; vizibilitate subacvatică foarte redusă sau chiar nulă pe fundul lacului, datorate straturilor variabile și consistente de nămol; adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m; diversele corpuri sau resturi de materiale care există în mediul subacvatic, cum ar fi bușteni, bancuri de turbă sau chiar trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului.
Sursa imagini: ISU Cluj
  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare