Închide

Bomba lui Șulea: anunță că anulează contractul cu Diferit, pentru Centura de Sud a Floreștiului

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 26, 2018 1 2038

Primarul Floreștiului Horia Șulea se lăuda la radio, prin februarie, că centura de sud a comunei se va finaliza până la finalul anului 2018, asta după ce proiectul a stat blocat mai bine de doi ani de la semnarea contractului de lucrări, cu firma Diferit. Astăzi, același primar anunța cu nonșalanță – în cadrul întrunirii cu minsitrul Sănătății, în care a fost prezentat proiectul Spitalului Regional de Urgență – că ia în calcul anularea contractului cu Diferit.

Primarul Șulea a motivat că reprezentanții firmei Diferit ar avea pretenția să li se majoreze tarifele inițiale angajate pentru lucrări. El nu a oferit explicații despre cum anume ar urma să procedeze în viitor, în cazul în care firma Diferit va fi indepărtată de pe șantier, având în vedere că aceasta a efectuat deja o parte din lucrări, fiind cât se poate de îndrepătățită să acționeze în intanță Primăria și chiar să solicite blocarea lucrărilor, pe parcursul procesului.  În opinia lui Șulea, majorarea costurilor pentru lucrările la centură nu ar avea justificare, deși, stagnarea proiectului timp de doi ani s-a petrecut exclusiv din vina administrației locale, care nu a reușit să definitiveze procedura de exproprieri, pe traseul centurii.

De altfel, potrivit informațiilor Actual de Cluj, exproprierile nu au fost rezolvate integral nici până în ziua de astăzi. Pe de-o parte, sunt câteva mii de metri pătrați pe teritoriul municipiului Cluj Napoca, teren pe care ar trebui să-l exproprieze administrația municipală, iar pe de altă parte, Guvernul nu a emis încă o Hotărâre pentru parcelele Unității Militare din Floreștoi, care vor intra în custodia administrației locale, astfel că Primăria nu poate transfera acest teren constructorului. Sursele Actual de Cluj au informat că firma Diferit și-a permis să lucreze până în prezent exclusiv pe suprafețele de teren care sunt parte din domniul public al comunei Florești. Reprezentanții Diferit i-ar imputa Primăriei întârzierile din cadrul acestui proiect, având în vedere că administrația locală nu s-a descurcat să pună tot terenul liber de sarcini la dispoziția constructorului.

Remintim că lungimea totală a Centurii de Sud este de 4,9 km. Aceasta a fost prevăzută cu două bretele care ar urma să facă legăturile cu DN1. Centura va avea o singură bandă pe fiecare sens și piste de biciclete, pe ambele sensuri de mers. De asmenea, proiectul include și trotuare pe ambele părţi, precum și sistem de iluminat.

Vom reveni cu amănunte pe marginea acestui subiect

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.