Închide

O ”planetă Pământ” iluminată, suspendată în holul unei clădiri de birouri din Cluj, poate fi vizitată de azi.

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 21, 2019 0 3800

O ”planetă Pământ” de mari dimensiuni poate fi vizitată la Cluj-Napoca, de astăzi, suspendată în holul gigantic al unei și mai gigantice clădiri de birouri vizitate zilnic de mii de angajați – o replică a foarte apreciatei ”Luni din biserică” de anul trecut, de la prima ediție a unui festival de lumini.

Planeta Pământ e fidelă celei adevărate și e suspendată în holul clădirii de birouri The Office din Cluj-Napoca – în incinta ultimei aripi. Responsabili sunt cei de la asociația Daisler, care au montat în centrul orașului mai multe instalații artistice de lumini și cei care anul trecut au suspendat o Lună în interiorul bisericii piariste din oraș, instalație vizitată de mii de oameni care au fost dispuși să stea la coadă, în ger, ca să o vadă – și chiar dacă, datorită numărului mare de vizitatori, montarea Lunii în biserică nu a fost lipsită de incidente. ”Suntem conștienți că anul trecut vizitele la Museum of the Moon puteau fi mai bine organizate. Și mai suntem conștienți de locația incredibilă care adăpostește în acest an lucrarea lui Luke Jerram – Gaia. Vizitele în cadrul spațiului The Office vor fi supuse unei monitorizări suplimentare din partea unor firme de pază. Pentru că instalația simbolizează fragilitatea planetei Pământ și pentru că dorim să transmitem mai departe acest lucru tuturor celor care vin să o viziteze, vă rugăm să aveți în vedere că în preajma instalației nu sunt pubele de gunoi, deci va trebui să păstrați deșeurile pe care le aveți asupra dumneavoastră până la părăsirea incintei. Vor fi impuse restricții de vizită”, au transmis membrii asociației organizatoare. ”Solicitările de înregistrare și fotografiere cu aparatură profesională trebuie însoțite de argumentare și trimise către adresa contact@lightsonromania.com. În spațiile private, în lipsa unui acord scris, accesul cu echipamente de înregistrare și fotografiere profesională este strict interzis”, adaugă ei.

Autor e artistul Andy Gerram, același care a realizat și macheta Lunii montate anul trecut la prima ediție a Lights On Romania în incinta bisericii piaristice.

Andi Daisler, de la asociația care îi poartă numele, explică pentru actualdecluj.ro că instalația redă fidel imaginea planetei Pământ, cu imagini din satelit, la o scară de 1 la 1,8 milioane, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului. La distanța de 211 metri față de instalație publicul poate observa cum arată planeta Pământ de pe lună. Instalația are un diametru de șapte metri și imagini cu rezoluție de 120 dpi. Aceasta poate fi vizitată la orice oră din zi până la ora 22 – dar după ora 16 doar în grupuri de maxim 30 de persoane. ”E prima oară  când The Office găzduiește ceva de acest gen. În principal recomandăm publicului să vină între orele 16 și 22 pentru că atunci instalația e iluminată. După ora 16 poate fi vizitată pe grupuri de 20-3o de persoane, până la ora 22”.

Citește și:

Instalații de lumini în centrul Clujului, de azi până la jumătate lui decembrie, cu o replică până la Tamisa. ”Ne dorim ca următorul Constantin Brâncuși sau Adrian Ghenie pe nișa instalațiilor de lumină să nu mai fie descoperit abia după ce ajunge în Paris ori Berlin, să fie descoperit aici”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare