Închide

O nouă rușine istorică. CFR Cluj, eliminată în primul tur din preliminariile Ligii de campioana Armeniei

SportTop News by Actual de Cluj - iul. 14, 2022 0 154

CFR Cluj a fost învinsă la lovituri de departajare de Pyunik Erevan în primul tur al calificărilor din Liga Campionilor și va juca în preliminariile Conference League, a treia competiție europeană.

După 0-0 în tur, în Armenia, campioana României avea calificarea la îndemână, pe propriul teren. Iar valoarea jucătorilor e incontestabil de partea clujenilor. Meciul a început bine pentru echipa lui Petrescu, care a dominat, a atacat în prima repriză și a încercat să încheie repede socotelile. Clujenii au deschis rapid scorul dintr-o fază consacrată: Deac a centrat perfect în careu, iar Boateng a făcut 1-0, cu capul (6).

Adrian Păun și Cristi Manea au avut alte ocazii mari, dar scorul a rămas neschimbat, oaspeții nereușind să iasă din propriul teren mai deloc.

În partea a doua, CFR-ul s-a retras inexplicabil și a jucat la rezultat. Ciprian Deac și Debeljuh au fost blocați de portarul armenilor (59), iar de aici a inceput dezastrul pentru campioana României.

Formația lui Petrescu, deși superioară valoric, i-a lăsat pe oaspeți să se apropie, dar singura minge pe poartă a venit în minutul 89. Fundașul Gajici s-a înălțat în careu și a egalat, trimițând meciul in prelungiri. A fost singura minge trimisă pe poartă de Pyunik Erevan!

CFR părea că evită, totuși, rușinea, fiindcă Petrila a marcat în minutul 94, numai că echipa lui Petrescu a continuat să greșească. Mai întâi Burcă le-a oferit un penalty adversarilor, după un fault în propriul careu, însă lovitura de la 11 metri a fost apărată de Bălgrădean. În continuare, oaspeții au dominat și au reușit să egaleze prin același Gajici (119), astfel că s-a ajuns la lovituri de departajare.

Pyunik a transformat toate execuțiile, iar CFR -ul a ratat prin Petrila și Camora. Campioana României se face de râs și e eliminată din primul tur al Ligii Campionilor.

Clujenii vor continua în preliminariile Conference League, unde, pe 21 iulie, vor întâlni campioana Andorrei, Inter Club d’Escaldes, formație semi-profesionistă.

CFR – Pyunik Erevan 2-2 (3-4 de.p)

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Graovac, A. Burcă, Camora – Boateng, Cvek ,C. Deac – Ad. Păun, Debeljuh, Roger

Rezerve: R. Sava, Braun, Mistrati, Brucic, Yuri, M. Bordeianu, Muhar, Dugandzici, Petrila, Jefte Betancor, Yeboah, Sg. Buș

Antrenor: Dan Petrescu

Pyunik Erevan: Yurchenko – Juninho, Gajici, Vakulenko, Kovalenko – Cociuc, Andre Luiz, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic

Rezerve: Mikayelyan, Buchnev, Juricic, Andre Luiz, Harutynyan, Najaryan, Mladenovic, A. Avagyan, Gareginyan, Davidyan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare