Închide

O mie de teste noi în singurul oraș din Transilvania unde sunt analizate probe de infecție cu coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 25, 2020 0 378

Au venit primele kit-uri de testare pentru aparatele care stau nefolosite deși ar putea analiza infecții cu noul coronavirus – o mie de probe au venit azi la Institutul Oncologic, care are un aparat cu o capacitate de analiză de 400 de probe pe zi.

Aparatul are o capacitate de 400 de probe pe zi, dar va drămui cele o mie de kit-uri primite, la 200 de probe zilnic. În afara acestuia singurul, care funcționează în continuare la capacitatea maximă de 70 de probe pe zi, e la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, unde sunt aduși toți pacienții cu infecție confirmată din Transilvania.

În rest situația aparatelor ce pot analiza probe de infecție cu coronavirus rămâne aceeași în singurul oraș din Transilvania care are această capacitate, deocamdată – sunt patru aparate puse la dispoziție de universități, toate fără reactivi, iar la spitalul județean, care a comandat la rândul său un astfel de aparat și reactivii pentru el, acestea încă nu au sosit.

Să mai precizăm că e foarte puțin probabil să aflați care sunt rezultatele probelor analizate – aceste câteva sute de probe corespund cu sute de persoane suspecte de infecție cu coronavirus, dar nu vom ști care dintre probe e pozitivă, căci autoritățile țin aceste informații la secret.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu