Închide

O jumătate de milion de lei pentru uniforme medicale, în unul dintre cele mai mari spitale publice din țară

SănătateTop News by Actual de Cluj - iun. 17, 2020 0 258

O jumătate de milion de lei pentru uniforme medicale, în unul dintre cele mai mari spitale publice din țară.

E vorba de spitalul județean de urgență din Cluj, care plătește 500.000 de lei pentru uniforme medicale destinate fiecărei categorii de personal medical, în total peste 2.000 de astfel de echipamente.

Fiecare angajat al spitalului va primi, astfel, două costume constând în pantaloni și bluză, și un halat medical, personalizate în funcție de categoria de personal din care face parte – alb-roșu primesc medicii, albastru-deschis primesc asistenții medicali, verde – infirmierele, bleumarin – registratorii medicali, corai – asistenții-șefi și așa mai departe.  ”Până acum aproximativ 500 angajați au primit echipamentele, urmând ca până la sfârșitul anului să primească întreg personalul medical”, anunță spitalul. E vorba de aproape 2.300 de angajați, ceea ce înseamnă că fiecare uniformă costă, în medie, peste 100 de lei, căci valoarea contractului cadru pentru achiziționarea uniformelor de spital pentru întreg personalul medical se ridică la 500.000 lei. ”Fondurile au fost alocate din veniturile proprii ale spitalului”, arată SJU.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari spitale din țară, cu 33 de clădiri distincte în sistem pavilionar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu