Închide

O firmă din Cluj dă burse de 350.000 de lei pentru 500 de artiști și sportivi, în 10 ani dă 2,5 milioane

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 14, 2015 0 413

Aproape 500 de tineri talentați – sportivi și artiști – au primit burse de la una dintre cele mai mari firme din Cluj, într-un program de CSR cu buget de 350.000 de lei.

E vorba mai exact de 493 tineri care au primit finanțări în cadrul celei de-a zecea ediții a programului firmei clujene de promovare a talentelor. E vorba de mai bine de jumătate dintre cei înscriși în program: s-au înscris aproape 1.000. „“Prin programul „MOL – Pot ajuta?” am reușit să contribuim la obținerea de către sportivii români a unor medalii importante la Jocurile Europene, Festivalul Olimpic al Tineretului European şi la alte competiții internaționale importante”, spune directorul general al firmei, Kinga Daradics.

Juriul de arte a selectat 39 de proiecte cărora le va fi alocată suma de 120.000 lei, în timp ce la categoria sport au fost alese 86 de proiecte care vor fi susținute cu suma de 160.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 13 proiecte.  „Din consultarea dosarelor s-a remarcat meticulozitatea și priceperea în completarea formularului de candidatură, fapt ce a condus la conturarea unor proiecte de dezvoltare profesională a tinerilor participanți, în care necesitățile de finanțare au fost bine motivate și argumentate”, spune profesorul universitar Nelida Nedelcuț, membru în juriul de arte.

Printre tinerii talentați care vor beneficia de finanțare în ediția jubiliară a programului se numără Maria Claudia Gâdea, Andrea Miklós și Emil Imre, sportivi medaliați cu aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European, spadasina Amalia Tătăran, medaliată cu aur la Jocurile Europene; Alexandra Predescu, campioană mondială la scrimă; Adina Diaconu, campioană europeană la tenis de masă; Ada Ciontu, câștigătoare a mai multor concursuri internaționale de arte plastice și Mălina Ciobanu, deținătoare a peste 40 de premii naționale și internaționale la vioară.

În cadrul programului „MOL – Pot ajuta?” un solicitant poate obține finanțare în valoare de până la 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a acestei a zecea ediții, o sumă de 160.000 lei e destinată sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani. Până acum, în cadrul acestui program, au fost acordate finanțări de peste 2,5 milioane de lei, pentru 1.660 de tineri sportivi și artiști.

Membrii juriului de artă:

Márkos Albert, violonist, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului,

Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai,

Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA,

Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj,

Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport:

Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului,

Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă,

Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic,

Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo,

Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, dintre care 200 în România. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agenția Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

Despre Fundaţia pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu