Închide

O firmă a primit de la Primăria din Cluj aproape 10.000 euro ca să spele două statui

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - nov. 08, 2018 0 498

O firmă a primit de la Primăria din Cluj 40.000 de lei, adică aproape 10.000 euro, ca să spele două statui.
Ansamblurile statuare Monumentul Memorandiștilor și Avram Iancu din centrul Clujului sunt spălate și curățate în aceste zile de o firmă, la comanda municipalității. Serviciile costă 17.500 lei plus TVA, respectiv 17.800 lei plus TVA – în medie 4.700 de euro pentru lucrările la fiecare statuie, sau 9.600 de euro pentru ambele. Lucrările sunt executate de Tecna Sicom, firma care a furnizat regiei subordonate Primăriei Cluj-Napoca, RADP, un contract de … achiziție perii, în valoare de 3.800 de euro, adică 17.600 lei. La fel ca în cazul contractului cu RADP, Primăria Cluj-Napoca a contractat serviciile de igienizare a statuilor prin încredințare directă.

Tecna Sicom a fost contractată de Primărie, tot prin atribuire directă, pentru igienizarea mai multor monumente din Cluj-Napoca în această vară, în special busturi. Dar, spun reprezentanții instituției pentru actualdecluj.ro, Primăria a atribuit lucrările de igienizare a monumentelor din oraș în trei loturi, către trei firme diferite – Tecna Sicom SRL, Viadatta SRL și Trahit Import Export SRL.

Lucrările de igienizare a ansamblurilor statuare din Cluj-Napoca au loc periodic, o dată la câțiva ani.

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare