Închide

O femeie care a găsit un portmoneu pe jos, cu ceva bani dar și cu un card bancar însoțit de pin, după care a scos de la bancomat mii de lei pe care i-a cheltuit, a fost condamnată ieri definitiv la ani grei de închisoare cu executare, la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 12, 2024 0 269

O femeie care a găsit un portmoneu pe jos, cu ceva bani dar și cu un card bancar însoțit de pin, după care a scos de la bancomat mii de lei pe care i-a cheltuit, a fost condamnată ieri definitiv la ani grei de închisoare cu executare, la Cluj.

Procesul împotriva femeii, încheiat definitiv ieri, a durat ani de zile: fapta s-a petrecut în 28 mai 2019, dimineața în jurul orei 10, când victima, care voia să plătească o serie de cumpărături la un magazin din centrul comercial Sigma din Zorilor, a constatat că şi-a pierdut portmoneul pe care-l avusese în interiorul genţii. În portmoneul pierdut, persoana vătămată avea suma de 50 lei, card-ul de sănătate, documente personale şi cardul bancar personal.

Acesta a fost găsit în incinta complexului comercial de o femeie de 51 de ani, cu cazier gros; a verificat conţinutul portmoneului şi a identificat cu această ocazie cardul bancar şi o bucată de hârtie pe care era înscris codul PIN al acestuia. A urcat într-un autobuz spre Mănăștur, unde a intrat într-o agenție bancară, de unde a retras 2.800 de lei și respectiv 50 de lei în două tranzacții, după care a părăsit incinta băncii și a cheltuit banii, nerecuperați până azi.

Pe fond femeia a fost condamnată la doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, doi ani și cinci luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv a unei pedepse de o lună închisoare pentru comiterea infracţiunii de însușirea bunului găsit. În aprecierea gravităţii concrete a infracţiunilor instanţa de fond a avut în vedere modul de comitere – în plină zi, profitând de neatenția victimei care a pierdut bunurile sale și cardul bancar, cu temeritate, cu nerespectarea unor standarde minime de conduită în societate. Instanţa a avut totodată în vedere și circumstanţele privitoare la conduita şi persoana inculpatei – este în vârstă de 51 de ani, fără loc de muncă sau vreo preocupare lucrativă.

Împotriva acestei decizii au făcut apel atât procurorii cât și inculpata, pe același motiv – pentru infracțiunea de însușire a bunului găsit a intervenit prescripția. Curtea de Apel a admis apelul și a scurtat pedeapsa în consecință, restul deciziilor rămânând însă neschimbate. Rezultatul – 3 ani, 3 luni şi 20 de zile închisoare pe care inculpata o va executa în regim de detenţie.

Potrivit fişei de cazier judiciar, inculpata a mai fost condamnată în repetate rânduri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare