Închide

O facultate din Cluj face concurs pentru liceeni care înlocuiește admiterea, se înscriu 1.700. „A devenit cel mai popular”

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 21, 2018 0 336

Înghesuială la concursul care înlocuiește admiterea la una dintre cele mai bine cotate facultăți din Cluj: liceenii s-au înscris cu sutele.

Mai exact peste 1700 de liceeni s-au înscris la concursul care înlocuieşte admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică a universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, informează instituția de învățământ. Concursul care poate înlocui examenul de admitere e programat pentru sâmbătă dimineața la ora 9 la sediul facultății și constă în susţinerea unei probe scrise la matematică sau informatică, în limba română sau maghiară. Decanul facultății, Adrian Petrușel, spune că prin numărul de candidați înscriși, peste 1.500 în fiecare an, dar și prin standardul ridicat al problemelor, concursul a devenit cel mai important și mai popular concurs de matematică şi de informatică pentru elevi. Conform regulamentului concursului, primii șase clasați vor primi în mod automat nota 10 și fiecare dintre concurenți are posibilitatea de a folosi nota pe care o primește la concurs ca alternativă la examenul de admitere la facultate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu