Închide

O echipă de studenți clujeni ajunge în finala mondială a competiției Microsoft de software

ActualitateEducaţieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - iun. 11, 2014 0 278

O echipă de studenți clujeni a ajuns în finala mondială a Microsoft Imagine Cup, cea mai importantă competiție de software pentru studenți și elevi din lume.

Una dintre cele două echipe ale Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universității „Babeș-Bolyai” înscrise în concurs, Smile Technology, s-a calificat în finala mondială a competiției. Echipa e formată din studenții Bogdan Pop, Rareş Urdea şi Bogdan Mursa, coordonați de Dan Suciu. 

SMT-Imagine-Cup-2014

Soluţia propusă de SMT se numeşte Smilestone şi reprezintă o aplicaţie de recuperare a vorbirii pentru persoanele care au suferit un atac cerebral sau leziuni la nivel cranian. Recuperarea în aceste cazuri este foarte anevoioasă şi de lungă durată, iar Smilestone îşi propune să eficientizeze acest proces prin intermediul unor exerciţii sau jocuri ce captează mişcările principalilor muşchi ai feţei precum şi ale limbii folosind dispozitivul Microsoft Kinect. Astfel, medicul implicat în procesul de recuperare va avea posibilitatea să lucreze cu mai mulţi pacienţi decât până acum şi va avea la dispoziţie rapoarte statistice care vor releva cu mai multă acurateţe evoluţia recuperării, corectitudinea efectuării mişcărilor precum şi tipul de exerciţii pe care trebuie insistat mai mult. În plus, precizia de detectare a mişcărilor limbii face din Smileston un instrument non-intruziv foarte eficient de interacţiune cu calculatorul, pentru persoanele care suferă de paralizie totală, explică studenții.

În acest an, finala mondială a Imagine Cup se va desfăşura la Seattle, în perioada 29 iulie – 2 august, iar participanţii vor avea ocazia să îi întâlnească pe Bill Gates, co-fondator Microsoft, şi pe Satya Nadella, noul CEO al Microsoft, acesta din urmă făcând parte şi din juriul de evaluare a proiectelor aflate în competiţie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu