Închide

O copilă de 11 ani aflată în grija unui unchi bănuit de afiliere la ISIS a fost repatriată în Cluj

Actualitate by Catalin Suciu - sept. 07, 2019 0 172

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un cetățean român minor a fost repatriat dintr-o tabără de refugiați de pe teritoriul Siriei.

Este vorba despre o fetiță de 11 ani, născută de o femeie din România, care a fost luată de unchi sirian, după moartea tatălui ei. Unchiul fetiței este bănuit de afiliere la grupul terorist ISIS. Fetița a juns deja în țară și se află în Cluj. „Cu referire la cetățeanul român minor care s-a aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susținute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a cetățeanului român minor aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Siriei”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă. Potrivit autorităților, repatrierea a avut loc cu ajutori Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare