Închide

O companie americană din IT își pregătește sediu pentru 400 de angajați

Economie by Kristina Reştea - mai 14, 2014 0 1843

Cladirea The Office e deocamdata in santier

Cladirea The Office e deocamdata in santier

O companie americană de software, care are sediul din România la Cluj, cu două centre și 400 de angajați, preia un spațiu de 3.000 mp în cea mai mare clădire de birouri din oraș. Noul spațiu va avea o capacitate de 400 de oameni. Companiile din IT ocupă cea mai mare parte din spațiile livrate prin noile clădiri de birouri pe piața clujeană.

Compania Yardi, ce activează în domeniul IT, producând software specializat pentru sectorul imobiliar a semnat contractul pentru preluarea a 3.000 mp în clădirea de birouri  The Office, ridicată pe fosta platformă Tricotaje Someșul, au anunțat azi dezvoltatorii, fondul de investiții NEPI și omul de afaceri Ovidiu Șandor. Compania deține 30 de birouri în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Australia. La Cluj, compania funcționează acum în două birouri: unul pe strada Croitorilor, unde lucrează cu o echipă de 220 de oameni și un al doilea în Mărăști, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, la etajul clădirii ridicate pe fosta platformă Napolact, unde Yardi are un call center cu aproximativ 180 de angajați, a explicat pentru ACTUALdeCLUJ.ro Andrei Dragomir, Director IT & Operations, Yardi România. Noul imobil de birouri este încă în șantier, iar cei de la Yardi se vor muta în noul spațiu în august, estimează conducerea companiei.

“În The Office vom muta doar activitatea pe care o desfășurăm acum în biroul de pe strada Croitorilor, unde avem în acest moment un spațiu de 1.500 mp și 220 de oameni. În noul sediu (de pe fosta platformă Tricotaje Someșul, n.red.) vom avea suficient spațiu pentru peste 400 de angajați, care se vor axa în principal pe dezvoltare de software. Suntem în continuă dezvoltare. Plănuim să angajăm atât persoane cu experiență, cât și tineri aflați la începutul carierei. Avem, de asemenea, un program de internship plătit pe perioada verii pentru studenți. Competiția e foarte mare pe piața IT din Cluj, dar acest fapt ne stimulează constant. Dorința noastră este să oferim angajaților un spațiu cât mai atractiv care să încurajeze colaborarea și comunicarea”, a precizat Andrei Dragomir, Director IT & Operations.

Domeniul IT asigură cea mai mare parte dintre clienții dezvoltatorilor de birouri: principalele proiecte care au livrat spații pe piață au chiriași din acest sector, Liberty Technology Park (zona gării), United Business Center (Iulius), Cluj Business Center (Feleacul), Platinia (str Dorobanților), Domus (zona Pieței Muzeului). Tot pe IT mizează dezvoltatorii și penru ocuparea spațiilor încă disponibile. “Purtăm negocieri avansate cu alte câteva companii cu profil IT cu o prezență relevantă la Cluj, dar și cu două companii care nu sunt prezente deocamdată în oraș. Sperăm să anunțăm foarte curând noi contracte de închiriere, chiar înaintea inaugurării primei etape a complexului de birouri The Office Cluj-Napoca, la finalul lunii mai”, a precizat Lori Collin, leasing manager NEPI. Conceptul proiectului “The Office” include și o componentă de servicii, concentrate mai ales la parterul clădirii. Alături de cafenea, wine-bar, farmacie și restaurantul Lunch Box, au fost încheiate contracte cu mai mulți operatori locali sau internaționali. Astfel, brutăria La Casa (deși inițial fusese anunțată compania Panemar), tur-operatorul TUI și Corporate Office Solution, reprezentant exclusiv Steelcase, lider mondial în mobilier de birou, vor oferi servicii pentru a deservi cei peste 5.000 de angajați care își vor desfășura activitatea în clădire la finalul proiectului.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare