Închide

O clujeancă în juriul Eurovision 2018

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 21, 2017 0 1222

Clujeanca ce a reprezentat România la ediția de anul trecut la Eurovision se întoarce în competiție, de data aceasta ca membru în juriul național care trimite reprezentantul țării din acest an.

Componența juriului Eurovision România pentru acest an a fost publicată în urmă cu puține momente de televiziunea publică, e vorba de Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă.  Semifinaliștii competiției naționale ar urma să fie anunțați chiar mâine. Audițiile au loc în studiourile televiziunii publice, care organizează competiția națională.

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Ilinca a reprezentat România la ediţia din 2017 a Eurovision Song Contest, alături de Alex Florea, cu piesa ‘Yodel it!’, unde s-au clasat pe a șaptea poziție, cu 282 puncte, cea mai bună clasare din ultimii șapte ani.

 

Ediţia din acest an a competiției naționale a Eurovision a atras 72 de piese. Între autori, și Alex Florea, care se întoarce ca participant după experiența de anul trecut.

 

Sub sloganul ‘All aboard’, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai, iar finala pe 12 mai.

 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Citește și:

O clujeancă a câștigat Eurovision și va reprezenta România la competiția mare de la Kiev

Videoclipul piesei cu care România se prezintă la Eurovision, filmat la Cluj în weekend

Videoclipul piesei cu care România merge la Eurovision e un promo la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare