Închide

Update O asociație din Cluj critică practicile organizatorilor Târgului de Crăciun din Cluj: Ne-a fost retras acordul de a participa/Motivul este „feedback negativ și nu vă integrați”/Doare evidența că banii sunt mai importanți decât spiritul sărbătorii unnei comunități din care și noi facem parte

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 30, 2022 0 336

Asociatia pentru protejarea animalelor NUCA arată că, după două zile în care i s-a permis participarea în cadrul Târgului de Crăciun, deși nu și-a permis să plătească taxele piperate de participare, i s-a retras acordul de a mai lua parte la eveniment de către organizator, Respect BigTime Group (controlată de Mihai Oprean). Asociația a menționat că a fost informată că participarea sa la eveniment a adus un feedback negativ și că nu se interează într-un astel de eveniment.
Update: Nuca a fost reprimită în cadrul Târgului:
„Cu părere de rău, vă anunțăm că ne-a fost retras acordul de a participa la Târgul de Crăciun, de către organizator. Motivul este „feedback negativ și nu v[ integrați ”. Nu e o palmă, e o oală cu apă clocotită aruncată pe față. Știm bine că nici străzile pline de câini de odinioară nu s-ar fi integrat la Târgul de Crăciun, dar asta e istorie, nu-i așa ? Iar istoria se uită. Ne doare că muncă noastră nu „se integrează” în astfel de evenimente. Ne-a durut și că un om aparent deschis la minte ne-a vorbit așa cum a făcut-o, explicându-ne și că decizia îi aparține. Organizatorul nu a avut două mese pentru echipa noastră, așa că am adus noi mesele . Dar nici ele nu s-au integrat. Nici materialele informative, nici câinele abandonat acum două săptămâni pe marginea drumului din Cluj. Noi înșine suntem neintegrați în lumea feerică a sărbătorilor . „Nu e datoria mea să va integrez”, ni s-a spus. Doare și evidența că banii sunt mai importanți decât spiritul sărbătorii unei comunități din care facem și noi parte și pentru binele căreia lucrăm. Va asigur, domnule organizator, că viitorul frumos al copiilor și al comunităț îi nu e direct propotional cu profitul obținut azi, ci va deveni direct proporțional cu investiția dumneavoastră și a tuturor în educație, înțelegere și civilizare. Imaginile cu animale zdrobite pe carosabil, spanzurate, otrăvite, bătute, abandonate nu vor putea fi scoase din amintirile copiilor oaspeți la târgul dumneavoastră cu tot profitul Târgului de Crăciun, oricât ar fi el. Noi facem că aceste imagini să nu mai existe, vrem că oamenii, animalele și natură să ajungă la un echilibru de conviețuire și pentru asta muncim în fiecare zi. Nu e o rușine pentru noi că nu am avut bani de investit în integrarea la Târgul de Crăciun al orașului Cluj-Napoca, nici în chiria spațiului. Fiindcă toți banii noștri sunt investiți în bunăstarea animalelor și a cetățenilor acestui oraș, pe care îi ferim, de peste un deceniu, de consecințele faptelor celor mai puțin înțelepți dintre noi. Va mulțumim pentru cele două zile oferite cu generozitate. Am cunoscut sute de oameni minunați care văd mai departe decât dumneavoastră. Copii și adulți care s-au bucurat să învețe cum e bine să comunice cu un câine, adolescenți și pensionari care au donat pentru activitatea noastră , oameni care ne-au mulțumit că existăm. Va mulțumim, domnule Mihai Oprean, că ne- ați permis, timp de două zile, nouă, celor din subsolul nemobilat al comunităț îi clujene, să fim cunoscuți de oameni și să ne bucurăm alături de ei de adevăratul spirit al sărbătorilor. Au fost două zile de neuitat și nu ne-a trecut prin minte nici o clipă că am putea pată imaginea acestui eveniment. Dimpotrivă . Nu ne cerem iertare”, a scris asociația ăe Facebook.
Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Târgul de Crăciun”, în urma unei licitații (cereri de oferte), asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. și S.C. Club Arena S.R.L., pentru o perioadă de 5 ani. Contractul expiră anul acesta.
Într-un interviu acordat zcj.ro și publicat în aceeași zi cu mesajul asociației NUCA, Mihai Oprean de la Respect BigTime Group a făcut precizări despre chiriile cerute comercianților dar și despre faptul că a reușit în cei 5 ani să pună Târgul de Crăciun din Cluj în topuri europene.
Se plătesc chirii exorbitante/Organizatorii arată că Primăria e proprietara Târgului și ofertă tot suportul
„În medie, chiria pentru închirierea unei căsuțe este de aproximativ 18.000 lei + TVA, dar avem și taxe mai mari pentru comercianții care au băutură, mâncare, produse tradiționale, zona de food and drink. Pe lângă costul de închiriere, mai avem o taxă pentru pază în valoare de 400 lei + TVA, o taxă pentru curățenie în valoare de 400 de lei + TVA și taxa pentru current. Fiecare căsuță are contor, fiecare vendor plătește cât consumă”, a arătat organizatorul, citat de zcj.ro.
Organizatorii plătesc Primăriei circa 1137 lei pe zi/Per total, în 2022, taxa pentru Târgul de Crăciun ar fi de peste 5000 lei 
„Pentru concesionarea serviciilor de organizare a Târgului de Crăciun, prețul contractului este compus dintr-o redevență anuala în valoare de 0.31 lei /mp/zi, actalizată în data de 31.10.2021, pentru o suprafață de 1624.34 mp și o taxă de ocupare a domeniului public în valoarea de 0.39 lei/mp/zi, pentru o suprafață de 1624.34 mp , existând posibilitatea ca aceste taxe să se modifice anual conform Hotărârii Deliberativului Local pentru fiecare din anii respectivi, pe baza unei Hotărâri de Consiliu Local. Primaria este “proprietarul” târgului, avem tot suportul, mai puțin financiar. Târgul este organizat din capital privat obținut de la vendori, parteneri locali, parteneri naționali, buget propriu”, a mai afirmat organizatorul, citat de aceeași sursă.
Recent, vizitatori ai Târgului din Cluj au arătat că acesta, deși ar trebui să fie un eveniment al comunității, a ajuns să se adreseze doar bogaților orașului, având în vedere că chiriile percepute au determinat comercianții să aibă prețuri foarte-foarte mari.
Detalii: Un antreprenor din București, șocat de prețul unei gogoașe ungurești coapte în ulei, de la Târgul de Crăciun din Cluj/ La Sibiu e mai ieftin și mai bun/Prețurile acestea vin din lăcomia unor oameni care parazitează aceste evenimente, cred alți vizitatori
Epopeea langoșului
Detalii despre asociatia NUCA și proiectele lor făcute în Cluj – AICI.
sursă foto: NUCA/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu