Închide

Mini târg de Crăciun într-un cartier din Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de peste 2,3 milioane de euro derulat de Primăria Cluj împreună cu alte entități din mai multe țări

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 30, 2022 0 2342

Începând din 6 decembrie, pentru 6 zile, Piața Karl Liebknecht din Cluj-Napoca va găzdui un „mini târg de Crăciun”, în cadrul proiectului AGORA finanțat prin programul european Interreg. Este vorba despre un proiect de peste 2,3 milioane de euro, început în 2021 de Primărie în colaborare cu entități din mai multe țări conectate la bazinul Dunării.
„În cadrul mini Târgului de Crăciun din Iris vor avea loc concerte de colinde, un spectacol inedit de balet, vor fi prezenți meșteri populari locali cu obiecte lucrate manual și bunătăți, iar decorul va fi unul pe măsură. Acest proiect pilot reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din cartierele clujene. După spectacolul de operă „My Fair Lady” – organizat în cadrul Zilelor Clujului în aceeași locație și primit foarte bine de locuitorii din Iris – și proiectul „Străzi deschise”, testăm prin acest târg de Crăciun un concept care ulterior să poată fi dezvoltat și replicat și în celelalte zone ale orașului. Urmărim să avem evenimente de calitate în cartiere, ne uităm la modele din alte orașe europene legate de dinamica urbană, iar feedback-ul clujenilor este foarte important în conceperea acestor evenimente”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.
Emil Boc a mai precizat că „Mini târgul de Crăciun” este organizat de Primăria Cluj-Napoca și implementat cu sprijinul Scena Urbană și Federația Tinerilor din Cluj prin proiectul AGORA, programul Interreg, co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI). „În același timp, Municipiul Cluj-Napoca găzduiește în 6-7 decembrie și conferința internațională AGORA, unde 17 parteneri din 10 țări vor discuta despre îmbunătățirea capacității administrațiilor publice la nivel local și regional de a dezvolta, testa și integra noi instrumente operaționale pentru reevaluarea activelor urbane și activarea temporară a spațiilor publice”, a mai subliniat primarul Emil Boc.
Proiectul Agora (Advanced coGeneration Options for Reintegrating local Assets) are o finanțare de peste 2,3 milioane de euro.

Foto: proiectele „Străzi deschise”, piața volantă de flori și opera „My Fair Lady” în cadrul Zilelor Clujului, piața Karl Liebknecht – cartierul Iris – realizate în 2022

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare