Închide

O asociație care lucrează cu copiii instituționalizați din jumătate țara, plus Capitala, caută voluntari în Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 13, 2021 0 97

O asociație care lucrează cu copiii instituționalizați din jumătate țara, plus Capitala, caută voluntari în Cluj.

Programul educațional Ajungem Mari anunță că a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și casele de tip familial. Voluntarii, care vor face activități online alături de tineri timp de șapte luni, se pot înscrie până în 26 septembrie.

Ajungem Mari e un program desfășurat de asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți responsabili și independenți, și funcționează în București și în 23 de județe între care Cluj; aici 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari alături de care lucrează săptămânal.

”Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire sau remediere școlară – română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică -, ateliere creative – muzică, dans, fotografie, arte plastice -, ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC (tehnologia informației-n.red.), educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program”, explică reprezentanții asociației.
Înscrierea se face prin completarea unui formular online până în 26 septembrie. În perioada 21-28 septembrie toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare. Urmeaza trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor sa lucreze cu copiii. Voluntarii trebuie să aibă minim 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie. Programul se desfășoară în București, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vrancea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare