Închide

Nume noi la Jazz in the Park și un loc nou de concerte

Cultură by Actual de Cluj - mart. 29, 2018 0 363

Jazz in the Park anunță 13 nume de top din jazz-ul contemporan la ediția din acest an de la Cluj; trei dintre trupe au câștigat premii Grammy. În plus organizatorii festivalului spun că deschid un loc nou de concerte la ediția din acest an, curtea Muzeului de Artă din Cluj, unde sunt programate șase evenimente.

Astfel, la ediția din acest an au fost anunțați americanii Richard Bona & Mandekan Cubano, Forq, Bill Laurance Quartet, britanicii de la Soweto Kinch, francezii Superpoze și alții. La Muzeul de Artă concertează Alfa Mist, Richard Bona, Soweto Kinch și Nik Bartsch’s Ronin. De exemplu duminică seară, în 24 iunie, la Muzeul de Artă concertează câștigătorul premiului Grammy, camerunezul stabilit în Statele Unite Richard Bona, recunoscut ca una dintre cele mai mari cinci revelații muzicale din ultimii zece ani și unul dintre cei mai buni basiști ai tuturor timpurilor.

Pe lângă concertele din curtea Muzeului de Artă, organizatorii Jazz in the Park anunță nume noi și pentru scenele din Parcul Central, acolo unde intrarea va fi liberă, pe bază de bilet neobligatoriu. Astfel, pe scenele din parc îi vom asculta printre alții pe Forq, Bill Laurance Quartet, The Herbaliser, Gallowstreet, Balako, Koffie, Superpoze, Essential Notes și Exit Oz.

O altă noutate pentru acest an e trupa britanică The Herbaliser, înființată în urmă cu 18 ani. La Jazz in the Park vine și brass band-ul olandez Gallowstreet, care a crescut spectaculos de la un grup de paradă stradală până la o trupă dorită de festivaluri de renume mondial. Cei 12 membri ai grupului vin cu abordări care combină saxofonul cu percuția și ritmuri hop-hop cu dance.

În acest an festivalul Jazz in the Park va avea loc timp de 11 zile, din 21 iunie în 1 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare