Închide

Numărul cetățenilor străini care se stabilesc la Cluj crește cu 10% într-un an

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 25, 2016 0 568

Numărul cetățenilor străini care se stabilesc în Cluj crește semnificativ într-un singur an, cu aproape 10%, arată evidențele Serviciului pentru Imigrări Cluj.

Astfel, la sfârşitul anului trecut, în evidenţele serviciului se aflau înregistraţi 6.758 cetăţeni străini din 108 țări ale lumii, față de anul 2014, când în evidenţă erau înregistraţi un număr de 6.171 cetăţeni străini. Cei mai mulţi provin din Franţa – aproape 1.100 persoane, Italia – aproape 760, Germania – 534, Republica Moldova – 454 și Ungaria – 292 persoane înregistrate.

Șeful Serviciului pentru Imigrări Cluj, Marius Ludușan, explică pentru actualdecluj.ro: „cea mai spectaculoasă creștere după cum am văzut eu e din Franța, foarte-foarte-foarte mulți francezi au venit la universitățile din Cluj, atât la UMF cât și la uSAMV; și în general numărul cetățenilor din UE a crescut preponderent în ultimii trei ani, probabil le convine, în sensul că sunt taxe mai mici la școală, cheltuielile ocazionate de traiul în Cluj e acceptabil pentru dânșii la veniturile pe care le au și în plus la universități se observă scăderea numărului de cetățeni din spațiul extracomunitar și creșterea celor din UE”.

Citește și:

Cosmopolitul oraș Cluj? 6.300 de cetățeni străini în 2015, 2% din populație; din ce țări provin și câți locuiesc ilegal

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare