Închide

Cosmopolitul oraș Cluj? 6.300 de cetățeni străini în 2015, 2% din populație; din ce țări provin și câți locuiesc ilegal

ActualitateInternațional by Actual de Cluj - iul. 06, 2015 0 630

Cei mai mulți străini din Cluj vin din Franța, arată evidențele Serviciului pentru Imigrări din Cluj.

În acest moment în Cluj se află aproape 6.300 de cetățeni străini din 113 țări. Cei mai mulți vin din Franța – aproape 900 de persoane, Italia – aproape 700, Republica Moldova și Germania – câte 500, dar și Tunisia – aproape 300.

În 30 iunie 2015, în evidenţele Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Cluj se aflau 6.284 cetăţeni străini.  În prima jumătate a acestui an în ceea ce priveşte admisia în România au fost depuse spre avizare un număr de 74 de invitaţii, dintre care 54 au fost aprobate, 10 fiind respinse, celelalte rămânând în curs de soluţionare.
De asemenea, au fost primite 22 cereri pentru emiterea avizelor de muncă, pentru cetăţeni străini angajaţi sau detaşaţi, fiind eliberate 17 avize de muncă iar 5 cereri au fost respinse.

În prima jumătate a acestui an au fost primite aproape o mie de cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România ori schimbarea reşedinţei, dintre care 507 au fost depuse de cetăţeni ai statelor terţe şi 450 de cetăţeni ai comunității europene. Totodată, a fost revocat dreptul de şedere pentru 28 de cetăţeni din state terţe, care nu mai îndeplineau condiţiile care au stat la baza eliberării documentelor de rezidenţă.

În ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii nedeclarate, în prima jumătate a anului poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj au depistat, cu şedere ilegală în România, un număr de 50 de cetăţeni străini, dintre care pentru 13 a fost reglementat  dreptul de şedere, ceilalţi 37 fiind îndepărtaţi de pe teritoriul României prin emiterea de decizii de returnare, în 5 cazuri dispunându-se şi măsura interzicerii intrării în România pentru perioade cuprinse între trei luni şi doi ani. Totodată, aceştia au fost amendați – în total au fost date amenzi de 51.800 lei.
De asemenea, doi cetăţeni străini au fost escortaţi în vederea returnării de pe teritoriul ţării până la frontieră, iar un cetăţean a fost luat în custodie publică în vederea returnării. În cele trei cazuri s-a dispus şi măsura interzicerii intrării în România, pentru perioade cuprinse între șase luni şi cinci ani, arată evidențele Serviciului pentru Imigrări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare