Închide

Exercițiu militar de amploare la Cluj, cu sute de militari, elicoptere și avioane MIG și F15

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 06, 2015 0 422

Exercițiu militar de amploare la Cluj, din iulie până în septembrie, cu sute de militari români și americani, dar și desfășurări impresionante de forțe militare.

E vorba de exercițiul româno-american Dacian Eagle 2015, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, ce are loc între lunile iulie și septembrie.
La exerciţiul bilateral participă aproximativ 300 de militari români, piloţi şi personal tehnic, şase avioane  MiG-21 LanceR şi cinci elicoptere IAR-330 Puma SOCAT şi MEDEVAC ce aparțin Bazei 71 Aeriene, dar şi aproximativ 300 de militari americani cu 12 avioane F-15 şi tehnica de deservire aferentă.

Exercițiul militar de la Cluj „are ca scop creşterea nivelului de pregătire şi interoperabilitate al personalului participant”, explică Ministerul Apărării Naționale, care adaugă că exercițiul „constituie o oportunitate pentru exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor standard asociate operaţiilor aeriene, în conformitate cu standardele NATO, prin executarea zborurilor în comun cu partenerul american”.

Astfel de exerciții militare au loc de câteva ori pe an la baza militară de la Luna, lângă Câmpia Turzii; cel mai recent, Dacian Warhawk, a avut loc în martie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare