Închide

Număr record de filme românești la Noaptea albă a filmelor românești, cu zeci de proiecții în 15 cinematografe și spații alternative din București, Cluj și Timișoara

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 01, 2023 0 132

Număr record de filme românești la Noaptea albă a filmelor românești, cu zeci de proiecții în 15 cinematografe și spații alternative din București, Cluj și Timișoara.

Evenimentul a ajuns la a 14-a ediție și include proiecții precum lungmetrajul inspirat din fapte reale petrecute în timpul Revoluţiei din 1989, ”Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, cu Iulian Postelnicu, clujeanul Cătălin Herlo, Alex Calangiu, Dan Bordeianu şi Andi Vasluianu. Filmul este câştigător al Premiului Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (CICAE) la Festivalul de la Sarajevo şi câştigător al Premiului Publicului la TIFF 2023. Echipa filmului va fi prezentă la eveniment şi va răspunde întrebărilor publicului la finalul proiecţiei. Printre avanpremiere se numără şi ”Tigru”, filmul de debut al regizorului Andrei Tănase, cu Paul Ipate, Alex Velea, Cătălina Moga şi Elvira Deatcu şi drama ”Mammalia”, în regia lui Sebastian Mihăilescu, cu István Téglás, Mălina Manovici şi Denisa Nicolae în rolurile principale.

Programul include şi proiecţia în avanpremieră a filmului documentar ”De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin”, în regia Carlei Teaha, ”Cazul inginerului Ursu” regizat de Liviu Tofan și Șerban Georgescu, ”Între Revoluţii” de Vlad Petri, comedia romantică ”Dragoste pe muchie de cuţit” în regia lui Alin Panc, cu Carmen Tănase, Răzvan Bănică şi Ada Galeş, dar și documentarele ”David”, în regia lui Radu Muntean, ”Arsenie. Viaţa de apoi” (r. Alexandru Solomon), ”Soţul meu musulman” (r. Daniel Bărnuţi și Alexandra Bărnuţi), ”Vulturii din Ţaga” filmat în comuna clujeană Țaga, sau comedia”Încă două lozuri”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare