Închide

Nu vrea la guvernare cu USR și PNL, dar nici pe Olguța n-o vrea de nașă

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 20, 2019 0 426

Fostul premier al României, Victor Ponta, prevestește vremuri de criză pentru România și afirmă că, dacă va fi să cadă PSD, cei care vor urma la guvernare vor avea de dus în cârcă o moștenire mult mai grea decât cea pe care a preluat-o el, după căderea Guvernului Boc. „A fost greu când am venit noi după Boc, dar cei care vor veni după Dragnea-Dăncilă vor avea o treabă și mai grea. România nu are bani. România se împrumută astăzi pentru a asigura pensiile și salariile majorate de guvernul PSD, iar promisiunile privind creșeterea în continuare a pensiilor nu va putea fi îndeplinită peste doi, trei ani. Cei care vor urma la guvernre nu vor avea de unde să plătească aceste majorări”, a subliniat Ponta, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Pro-România Cluj.

În consecință, dorința reprezentanților Pro-România este să dezvolte partidul ca structură politică de centru-stânga, de pe picior de opoziție, în niciun caz într-o eventuală alianță cu USR și PNL, care ar putea intra împreună la Guvernare. „Chiar m-am întâlnit zilele trecute cu domnul Dacian Cioloș, la o dezbatere politică, și m-a întrebat: ce faci? I-am spus: foarte bine, aștept să veniți voi la guvernare, iar noi să venim în opoziție. Pentru că, da, mă aștept ca USR-PLUS să se unească cu PNL și să vrea să preia guvernarea însă, dacă va fi să se întâmple acest lucru, vor avea o sarcină extrem de dificilă, și va trebui să-și pregătească dinainte niște specialiști foarte buni ca să se poată descurca”, a povestit Victor Ponta.

Electoratul de stânga are nevoie să regăsească în Pro România o alternativă pozitivă în comparație cu ce orferă astăzi PSD, mai crede Ponta. „Nu trebuie să teleormanizăm România, ci trebuie să europenizăm România. Asta înseamnă infrastructură, sănătate, educaţie, salariu mediu de viaţă european. (…) Sunt social democrat şi rămân social democrat, nu mai sunt PSD-ist, iar acesta este un lucru bun. Cei care sunt social democraţi pot să compare echipele şi calitatea oamenilor. Cred foarte tare că Pro-România va creşte, că va fi o alternativă constructivă şi pro-dezvoltare. În 2024 putem deveni principalul partid de centru-stânga, preocupați să fim parteneri ai Europei. Acest lucru înseamnă categoric că nu există cale de întoracere în PSD. PSD nu mai reprezintă nimic pentru noi. Ce se mai poate întâmpla în PSD? Să Plece Drganea și să vină Olguța Vasilescu? Ce să fac cu una ca Olguța? S-o iau de nașă?” – a comentat Ponta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.