Închide

Nu se tem de bătaia primită la Cluj și-l amenință pe Boc cu un contracandidat pentru Primărie

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 17, 2019 1 831

USR-PLUS a pierdut alegerile prezidențiale la Cluj, în fața liberalilor lui Emil Boc, însă liderii Alianței spun că sunt pregătiți să-și ia revanșa. Prezent într-o conferință la presă la Cluj, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a spus că este conștient că municipiul Cluj Napoca s-a dezvoltat în ultimii ani, dar că are convingerea că pot fi obținute rezultate administrative mult mai bune. El a anunțat că USR-PLUS dorește să continue Alianța și în cadrul alegerilor locale din 2020, avertizând-ul pe Emil Boc că se va alege cu un contracandidat puternic pentru Primăria Cluj.

„Clujul s-a dezvoltat foarte bine până acuma. E deja un model pentru multe orașe mari din România. Domnul Boc a obținut rezultate foarte bune, dar noi credem că pot fi obținute rezultate și mai bune, și că Clujul ar trebui să treacă la o etapă superioară, la o etapă următoare de evoluție și de dezvoltare. Vedem că deja succesul pe care îl are Clujul vine și cu neajunsuri pe care va trebui să le rezolvăm, legate și de circulație, și de riscul de poluare, de aglomerația din oras, de infrastructură, și de conectarea cu celelalte regiuni vecine. Noi o să venim la momentul oportun cu o viziune, cu un program pe care îl vom propune pentru clujeni, și, evident, cu un candidat”, a comentat Dacian Cioloș, citat de Mediafax.

Reamintim că la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie,  liberalii clujeni – sub umbrela celor doi lideri ai administrației clujene, Emil Boc și Alin Tișe – au câștigat detașat la număr de voturi, atât în municipiul Cluj Napoca, cât și în județul Cluj. Deși exista o teamă în rândul liberalilor – din pricina eșecului suferit în fața USR la alegerile europarlamentare din 26 mai – rezultatul obținut la Cluj, în 10 noiembrie, a fost mult peste așteptările lor. Mai precis, PNL s-a poziționat, în municipiul Cluj Napoca, pe locul I, cu 39,18% din voturi. USR-PLUS a încheiat cu un procent de 26,19%,  iar pe un umil loc trei s-a poziționat PSD, cu numai 7,53% din voturi. La nivel de județ, scorul a fost și mai bun pentru PNL, respectiv de 42,09%, în timp ce USR a obținut 20,01%, iar PSD doar 10,40%.  Dacă într-un an nu se petrece vreun cutremur politic, cel mai probabil că bătălia majoră pentru acapararea Primăriei și Consiliului Județean se va da special între candidații PNL și cei ai USR-PLUS.

Dacian Cioloș a explicat că nu exclude posibilitatea ca în unele zone din țară să existe o colaborare între USR-PLUS și PNL, în vederea formării unor majorități care să domine PSD-ul, la alegerile de anul viitor. Între timp, se lucrează la organizarea internă. Cioloș a explicat că va fi transmisă o scrisoare deschisa membrilor formațiunilor USR – PLUS, prin care se va comunica intenția de continuare a Alianței și în alegerile locale și parlamentare din 2020, precum și planul de transformare a acesteia, la un moment dat, într-o fuziune. În privința organizării alegerilor locale, Cioloș a mai spus că are perspective și pentru mediul rural, nu doar pentru orașele mari, urmând ca USR-PLUS să iasă la defilare cu candidați potriviți pentru fiecare primărie în parte. „Noi credem că avem șanse și perspective foarte bune în toate orașele mari, și nu doar în orașele mari. În PLUS am început deja să construim o echipă care se va focaliza pe rural. În fiecare filiala județeană avem un responsabil pe rural și vrem să pregătim în mod specific și adaptat candidatuile pentru mediul rural, pentru că în mediul urban avem în mod clar perspective foarte bune, vom prezenta candidați pentru toate acete orașe și pentru Cluj-Napoca”, a explicat Cioloș, citat de Mediafax,

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.