Închide

Moment special pentru regretatul Iuliu Merca la festivalul de blues de la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 18, 2019 0 496

Festivalul de blues de la Cluj, ce a avut loc vineri seara la cinematograful ”Florin Piersic”, i-a dedicat un moment special regretatului Iuliu Merca, oferit de chitaristul Florin Ștefan.

care l-a avut în calitate de invitat special pe solistul trupei Altar, Andy Ghost, în vreme ce permanent pe ecranul cinematografului a rulat un film cu imagini de arhivă cu Iuliu Merca. ”Iuliu m-a adus în trupa lui Semnal M, am cântat cu el, a fost mentorul meu, am învățat enorm de la el, nu avem voie să uităm moștenirea lui, muzica lui, marile sale melodii. A fost un bluesman renumit, puțini cred că știu, dar a fost un bluesman înnăscut”, a spus pe scena festivalului fostul chitarist al Semnal M, Florin Ștefan.

Iuliu Merca a decedat în 27 iulie 1999 la Costinești în urma unui stop cardiorespirator. “Liderul formaţiei Semnal M, Iuliu Merca, a încetat din viaţă în urma unui stop cardiorespirator, marţi, în jurul ore 14.30, în camera sa din Vilele Amiral din Costineşti. Iuliu Merca, în vârstă de 51 de ani, solist şi chitarist, trebuia să susţină un concert în staţiunea Costineşti, dar nu a urcat pe scenă pentru că nu se simţea bine. Marţi, în jurul orei 14.00 a fost chemată salvarea, iar medicul de gardă, Florin Baciu, a constatat că Merca era într-o stare foarte gravă. Acesta a fost urcat în salvare pentru a fi dus la spital dar artistul a intrat în stop respirator. Timp de 25 de minute, liderului formaţiei Semnal M i s-au făcut, la dispensarul din Costineşti, manevre de resuscitare, care nu au avut nici un succes. Merca s-a stins în staţiunea tineretului”, anunța la acea vreme agenția de presă Mediafax.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare