Închide

Nu mai sunt locuri la ATI în spitalele Covid din Cluj. Trei pacienți au fost transferați azi în stare gravă la Oradea cu un elicopter

ActualitateTop News by Catalin Suciu - iul. 25, 2020 2 6675

Crește numărul pacienților cu Covid-19 la Cluj, unde nu mai există nici un loc liber în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din cele două spitale care tratează exclusiv cazuri Covid, cel de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie.

Trei pacienți intubați, cu formă severă de boală, au fost transferați la Oradea la Spitalul Municipal. Autoritățile din Cluj au cerut transferul întrucât secțiile de ATI din Cluj sunt ocupate în proporție de 100%. De menționat, în cele două spitale sunt 14 locuri ATI în acest moment.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, luni, cel târziu, la Spitalul de Boli Infecțioase ar urma să se deschidă o nouă secție de ATI, secție aflată în curs de amenajare. Oficialul a mai transmis că tot săptămâna viitoare va fi instalat un tir cu 11 paturi tot pentru ATI.

„Am transferat din alte județe ca să facem loc pentru clujeni, să fim pregătiți pentru orice. De luni intrăm cu secția nouă de ATI. Numărul de cazuri e tot mai mare și nu e ușor. Am încercat să ținem lucrurile sub control, să nu trebuiască să deschidem alt spital, dar în ritmul asta nu cred că vom avea ce face”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Cele două spitale din Cluj fac față foarte greu. Medicii sunt epuizați, iar spitalele încearcă să facă și angajări.

Potrivit ultimei raportări oficiale la nivel local, 24 de persoane din județul Cluj au fost depistate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. În acest moment, în cele două spitale din Cluj care tratează Covid sunt internate 197 de persoane. Ambele și-au atins capacitatea maximă.

 

2 comentarii

  1. DA AM FOST SUNAT DE LA ATI ACEST SPITAL, CA DIN ORDINUL DOMNULUI MINISTRU , MAMA MEA VA FI TRANFERATA LA ORADEA CU ELICOPTERUL, NU AM FOST DE ACORD , DUPA O LUNA DE ATI , OBISNUITA CU MEDICII, CU O ZI INAINTE STAND DE VORBA CU O MARE DOAMNA DOCTOR CARUIA I-I MULTUMIM, …AM SEMNAT ACTE PENTRU INTERVENTIE CHIRGICALA, CARE NU SA MAI FACUT…, AM FOST SUNATI ULTERIOR CA TRANSFERUL SE EFECTUEAZA CU AMBULANTA , NU CU EKICPTERUL, IN SCHIMBUL UNUI PACIENT DE 26 ANI, SI LA NOI SE FACE TRIEREA BOLNAVILOR, ALA NU PUTE FI INTERNAT LA ORADEA, DE CE SA MUTI PACIENTI SEDATI DE O LUNA, CARE IN ULTIMELE ZILE ERA CONSTIENT OBISNUIT CU MEDICI, CAND SE TREZESTE IN ALT LOC CU ALTI MEDICI, CINE RASPUNDE DE IMPACTURI ….

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.