Închide

După ce primarul din Dej a anunțat că nu mai candidează din partea PSD, e rândul primăriței din Ceanu Mare. Liliana Moldovan a ales PNL

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 25, 2020 2 2591

Primarul Dejului, Costan Morar, a anunțat recent că părăsește barca PSD, după ce partidul i-a sprijinit mandatele timp de 12 ani. Morar a spus că va candida „independent”, însă nu mai este pentru nimeni un secret că el și-a negociat plecarea din PSD cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, urmând să beneficieze de sprijinul total al PNL. De altfel, PNL nu și-a desemnat un alt candidat la primăria municipiului Dej.

Al doilea primar care anunță oficial că va candida din partea PNL este primărița din Ceanu Mare, Liliana Moldovan.

Aceasta și-a postat vineri pe pagina de facebook afișul electoral cu insemnele PNL, cu următoarea explicație:

„Dragi locuitori ai comunei Ceanu Mare, cred ca a venit momentul sa va anunț oficial ca la urmatoarele alegeri locale voi candida din partea PNL . Aceasta decizie a fost luată, în urma a numeroase discuții pe care le-am avut cu colegii din consiliul local și cu foarte mulți dintre dumneavoastră. Doresc să vă aduc la cunoștință, că mi se pare firesc să fac parte dintr-o echipă adevarată care dorește să ne sprijine și să ne susțină proiectele în scopul dezvoltării comunității noastre. De asemenea, vreau să fac precizarea ca nu am nimic personal cu foștii colegi din PSD, dar în timp s-a dovedit că mulți dintre dînșii doresc numai funcții fiind mai puțin interesați de soarta celor care i-au votat în 2016 (…)”.

Primărița din Ceanu Mare mai spune că e de părere că din pricina epidemiei, alegerile locale vor fi amânate:

„Eu personal nu cred ca vor fi alegeri la data stabilită, respectiv 27 septembrie, dar indiferent de data la care ele vor avea loc, am considerat că este necesar sa aveți și dumneavoastră cunoștința de aceasta decizie”, a scris Liliana Moldovan.

Alți primari PSD care au fost preluați în ograda PNL Cluj

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, în afara primarilor celor două municipii, Turda și Dej, și a primarului din Ceanu Mare, alți primari social-democrați care au mai fost cooptați de PNL sunt următorii: Mărișel, Aiton, Luna, Sădulești, Așchileu, Mintiu Gherlii, Mica, Cuzdrioara, Jichișu de Jos.

În 2016, PSD număra în județul Cluj 33 de primari, iar PNL 34. Potrivit surselor Actual de Cluj, PSD nu va mai rămâne nici măcar cu 10 primari.

Sursa Foto: Facebook/PNL Cluj/Liliana Moldovan

2 comentarii

  1. Aceleași Marii cu alte palarii . După ani de zile an psd au realizat acuma an preajma alegerilor locale cat de patrioti sant.Vreau cu orce pret sa si mențină ciolanul. NINA HARANGUS PRIMARUL DEJULUI!!!!!!

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.