Închide

Nu-l doare gura să promită: ce planuri are ministrul Culturii cu muzeul de istorie din Cluj, închis de 5 ani

ActualitateCultură by Actual de Cluj - apr. 23, 2014 0 322

Ministrul Culturii, un clujean, spune că rezolvarea situaţiei de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca este „prioritatea unu, zero dacă vreţi”. Promisiunea vine într-un interviu pentru Agerpres, la distanţă de câţiva ani de când Kelemen Hunor spunea acelaşi lucru, interval în care situaţia instituţiei de cultură, închisă de 4 ani, nu s-a îmbunătăţit cu nimic.

muzeuldeistorie

„Eu știu ce probleme sunt la la Cluj, la ambele teatre și la Teatrul Național, și la cel maghiar, ori la Muzeul Național de Istorie; nici nu vreau să ne gândim cine și cum a greșit cu investiția la începutul anilor 2000 și de ce s-a blocat și cum putem recupera. Pentru Tezaur trebuie să găsim o soluție”, a spus Kelemen Hunor într-un interviu pentru Agerpres, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Culturii. Kelemen se referă la faptul că instituţia, care numără trei nivele şi spaţii generoase de expoziţie, e închisă de aproape cinci ani, fără perspective imediate de a se redeschide, iar tezaurul acesteia, cu zeci de mii de piese, zace în subsoluri.

„Deci eu cred că cea mai mare problemă în ceea ce privește infrastructura, cel puțin pentru minister, sunt muzeele. Cel de la Cluj are probleme foarte serioase. Depozitele sunt pline și nu există bani pentru renovarea clădirii ori posibilitatea de a valorifica tot ce înseamnă Muzeul de Istorie de la Cluj. Asta ar fi prioritatea numărul unu, zero, dacă vreți, dar nu pentru un singur an, pentru mai mulți”, spune Kelemen.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare