Închide

Noul președinte al Ungariei a sosit la Cluj, azi a făcut o alergare în parcul central

Actualitate by Actual de Cluj - mai 20, 2022 0 766

Noul președinte al Ungariei a sosit la Cluj, azi a făcut o alergare în parcul central, s-a fotografiat și a postat imaginea pe Facebook.
”Un început de zi activ în Kolozsvar”, a notat Novak Katalin pe Facebook, alături de o fotografie din parcul central, la marginea lacului Chios.
Novak a sosit ieri în Cluj.

Noul preşedinte al Ungariei, Katalin Novák, va efectua, mâine, o vizită la Alba Iulia şi va fi oaspetele de onoare al Zilei unităţii reformate maghiare. Katalin Novák va ţine un discurs cu prilejul dezvelirii statuii principelui transilvanean Gábor Bethlen, în centrul fostei capitale a Transilvaniei, a anunţat Biroul de Presă al Eparhiei Reformate din Ardeal.

Potrivit surselor G4Media.ro, este vorba de o vizită privată, prin urmare nu este programată și o vizită la București și o primire oficială de către președintele Iohannis. Potrivit surselor citate, prima vizită oficială o va face în România în data de 10 iunie, în cadrul summit-ului B9. În timpul mandatului lui Klaus Iohannis nu au existat vizite oficiale, la nivel de șef de stat, între Ungaria și România. Președintele României a avut, în noiembrie 2015, tot în marja Reuniunii șefilor de stat din Statele Europei Centrale și de Est (B9), o întrevedere cu Președintele Ungariei, Áder János, la solicitarea părții ungare.
Ziarul „Népszava” a dorit să afle de la Administraţia Prezidenţială a Ungariei dacă programul preşedintelui Republicii cuprinde şi o întâlnire cu şeful statului român, Klaus Iohannis, sau cu membrii Guvernului de la Bucureşti, dar până la închiderea ediţiei, redacţia ziarului amintit nu a primit niciun răspuns.

În programul oficial al șefului statului român nu este înscrisă întâlnirea cu preşedintele Ungariei şi nici mass-media din România nu a informat despre faptul că Katalin Novák ar fi aşteptată la Bucureşti, arată g4media.ro.

Ziarul amintit mai menţionează că ultima oară o vizită oficială în România, acolo unde trăiește cea mai mare minoritate maghiară, a fost efectuată de preşedintele ungar Árpád Göncz, iar la Budapesta, o vizită la nivel de şef de stat a avut loc ultima oară în 2009, şi a fost efectuată de Traian Băsescu, la invitaţia preşedintelui Ungariei de atunci, László Sólyom.

Ziarul „Népszava” mai menţionează, printre altele, că procedura, adică vizita privată, nu este fără precedent în diplomație, dar nu se poate spune deloc că este ceva obişnuit.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare