Întrebat de ziariști într-o conferință de presă la Ministerul Transporturilor de ce l-a respins pe Abrudean, Ciolacu a spus că ”sunt ferm convins că împreună cu domnul Ciucă o să găsim soluția cea mai bună. Sunt lucruri normale când se creează o echipă. Decizia îmi aparține mie și domnului Ciucă”.

”Eu azi dimineață mi-am luat tenisunea și era normală”, a spus premierul când ziariștii l-au întrebat despre tensiunile cu PNL în jurul acestei numiri.

Susținut puternic de Emil Boc, liberalul clujean Mircea Abrudean era nominalizat pentru funcția de secretar general al guvernului, după învestirea Cabinetului Ciolacu, însă social-democrații se opun ca acesta să fie numit în funcție. Marcel Ciolacu i-a transmis deja lui Nicolae Ciucă să-i livreze un alt om pentru Secretariatul General, motivând că nu e compatibil cu Abrudean, au declarat pentru G4Media surse din coaliția de guvernare.

Contactat de G4Media, Mircea Abrudean a spus că e vorba, în primul rând, de interesele PNL. El a precizat că atâta timp cât nu a fost nimeni altcineva numit pe poziția care i-a fost promisă, sunt încă șanse ca funcția să-i revină lui. „Până la urmă nu e vorba de mine ca persoană, ci de partid. Așadar, partidul trebuie să gestioneze această problemă”, a spus Abrudean.

Cererea PSD a creat tensiune în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Nicolae Ciucă să nu cedeze presiunilor. Luni a fost convocată o ședință a conducerii restrânse a PNL.

La Cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă, clujeanul Mircea Abrudean s-a remarcat mai ales prin menținerea bunei colaborări cu primarii, fiind în același timp omul care i-a netezit generalului Ciucă acomodarea la șefia PNL. Pe vremea când era prefect al Clujului, Abrudean s-a aliat cu primarul Emil Boc, beneficiind de susținerea categorică a acestuia în obținerea unor funcții în aparatul guvernamental.

Pretențiile lui Abrudean pentru funcția de Secretar general al Guvernului erau întemeiate și pe faptul că liberalii clujeni n-au mai primit (și nici n-au cerut) altă poziție de vârf în guvernul PSD-PNL după rotativă, în ciuda rezultatelor electorale cu care se pot lăuda la Cluj.

Foto: Inquam/ Octav Ganea