Închide

Noul premier al României: Promisiuni de majorări salariale, drumuri modernizate și spitale regionale. Se renunță și la Declarația 600

PoliticaTop News by Catalin Suciu - ian. 29, 2018 0 1724

Viorica Vasilica Dăncilă, premierul desemnat, a declarat luni, în discursul din Parlament, că va renunţa la formularul 600 și că în programul de guvernare e vizată o creștere a salariilor. Ea vorbește și despre modernizarea infrastructurii în România, precum și de construirea unor spitale regionale.

„Cât timp voi fi prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna asta vom renunţa la Formularul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte. Un singur formular pentru cei cu activităţi independente este propunerea noastră începând cu anul 2019”, a declarat premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

În discursul prin care a cerut votul de învestitură, Dăncilă a promis creșterea cu 50% a numărului de drumuri modernizate și cu peste 33% numărul gospodăriilor racordate la rețeaua de apă, refacerea a zeci de școli și construcția a 20 de cămine studențești, construirea mai multor spitale regionale și dotarea unităților medicale cu aparatură absolut necesară.

O a doua mare direcție: creșterea salariilor în România. Viorica Dăncilă a aăugat că și-ar dori ca salariile să fie majorate de Guvernul său până la un nivel european, astfel încât tot mai puțin români să părăsească țara. La nivelul de 300 de euro ar urma să ajungă salariul minim net în 2020, potrivit declarațiilor sale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare