Închide

Noul mers al trenurilor: tren internațional din Cluj spre Viena, costă de la 30 de euro, face zece ore

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 04, 2018 0 2881

Trenul care leagă zilnic Cluj-Napoca de Viena intră în cursă din 9 decembrie, o dată cu noul Mers al Trenurilor, anunță CFR Călători. Biletele costă de la 30 de euro.

Noul Mers al Trenurilor, valabil până în 14 decembrie anul viitor, numără curse a nu mai puțin de 1.200 de trenuri – de exemplu Trenurile Zăpezii iarna pe Valea Prahovei și Vatra Dornei, ori Trenurile Soarelui, în perioada estivală. În ce privește trenurile internaționale nou-introduse sunt doar două: trenul Transilvania pe ruta Cluj-Napoca – Viena și trenul Traianus București – Budapesta. Trenul din Cluj-Napoca spre Viena pornește din Cluj la ora 7.35 și ajunge în Viena la ora 17.21. Retur, acesta pornește din Viena la ora 10.42 și ajunge în Cluj-Napoca la ora 22.25 – deci după zece ore.

Amintim, CFR Călători a venit recent cu precizări după ce în urmă cu două luni a fost publicată informația conform căreia operatorul austriac de transport călători pe calea ferată deschide o rută între Viena și Cluj-Napoca: cel puțin în România cursa va fi operată de CFR Călători, românește.

„CFR Călători în colaborare cu MAV Start şi OBB au stabilit introducerea în circulaţie a unui nou tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena Hbf şi retur, începând cu planul de mers 2018 -2019”, explică azi CFR Călători, care arată că trenurile Inter Regio 144 şi 143 Cluj Napoca – Budapesta – Viena Hautbahnhof şi retur nu aparţin unui singur operator, „compunerea acestora fiind asigurată cu un vagon CFR Călători şi trei vagoane MAV Start”.

„Circulaţia trenurilor pe teritoriile celor 3 state – România, Ungaria şi Austria este asigurată de operatorul naţional al fiecărui stat”, arată compania de transport.

Citește și:

CFR Călători: circulația trenului din Cluj spre Viena e asigurată de operatorii din fiecare stat, va avea 4 vagoane din care unul românesc

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu