Închide

Noul film al lui Tudor Giurgiu e de mâine la Festivalul de Film de la Berlin

Actualitate by Mihai Prodan - feb. 05, 2015 0 234

Povestea procurorului Cristian Panait ajunge la Festivalul Internațional de Film de la Berlin: prganizatorii programează șase  proiecții pentru public și presa internațională, de mâine până în 15 februarie; lungmetrajul regizorului clujean Tudor Giurgiu e inclus în secțiunea Panorama Special a festivalului.

O primă proiecție deschisă publicului este programată vineri, 6 februarie, iar premiera oficială va avea loc pe 11 februarie, la ora locală 19.30, la Kino International. Pe covorul roșu de la Berlinală, alături de regizorul Tudor Giurgiu, se vor afla actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Sore Mihalache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache și Alin Florea. La seara de gală vor lua parte și co-scenarista Loredana Novak, producătoarea Oana Giurgiu, producătorul executiv Bogdan Crăciun, precum și alți membri ai echipei. În aceeași zi, pe 11 februarie, echipa se va întâlni cu jurnaliștii străini, în cadrul unei conferințe de presă transmise online.

De ce eu? a fost deja achiziționat de agentul de vânzări internațional Heretic Outreach și va fi prezentat distribuitorilor din diverse teritorii în cadrul European Film Market, arată Libra Film. În România, filmul va fi lansat în 27 februarie. Pelicula e inspirată din cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror și a presiunilor exercitate asupra sa. Devenit un simbol al luptei din interior împotriva unui sistem corupt, Panait a fost subiectul a numeroase articole de presă și dezbateri. Rolul său este preluat Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema.

Tudor Giurgiu participă pentru a doua oară la Festivalul de la Berlin, după ediția din 2006, cu „Legături bolnăvicioase”.

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare