Închide

Noua modă din Cluj: autobuzul pe aburi

Actualitate by Catalin Suciu - mai 04, 2018 0 1042

Clujul e orașul care va avea autobuze electrice. Deocamdată sunt în Polonia și așteaptă recepția.

Până atunci, clujenii semnalează prezența în trafic a unor mijloace de transport în comun….cu aburi.

Mai mulți trecători au fotografiat un autobuz pe strada Bucium, din Mănăștur, aparent, în flăcări. Din fericire, nu a fost vorba de așa ceva. Autobuzul, după sute de mii de kilometri parcurși, cedează. Potrivit conducerii Companiei de Transport Public, un furtun de apă s-a spart, formându-se un nor sănătos de aburi. Nimeni nu a fost pus în pericol, susține conducerea.

CTP Cluj-Napoca SA operează la ora actuală pe 47 linii de autobuze, 7 linii de troleibuz, respectiv 4 linii de tramvai. Autobuzele asigură transportul unui procent de 65% din numărul total de călători transportați, troleibuzele asigură transportul unui procent de 23 % din numărul total de călători transportați, iar tramvaiele asigură transportul unui procent de 12 % din numărul total de călători transportați. Datele comunicate de către CTP Cluj-Napoca SA, menționează existența în parcul auto al companiei a unui număr de 236 de autobuze clasice cu motor diesel și normă de poluate cuprinsă între Euro 0 și Euro 6, din care sunt utilizate la vârf într-o zi lucrătoare un număr de 175 de autobuze, respectiv 85 de autobuze într-o zi nelucrătoare, 92 de troleibuze, din care sunt utilizate la vârf într-o zi lucrătoare un număr de 61 de troleibuze, respectiv 32 de troleibuze într-o zi nelucrătoare și un număr de 28 de tramvaie, din care sunt utilizate la vârf într-o zi lucrătoare un număr de 20 de tramvaie, respectiv 9 tramvaie într-o zi nelucrătoare.

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa foto: infotrafic/facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.