Închide

Nou record pentru cea mai scumpă piață imobiliară din România, Cluj-Napoca, unde prețul pe metrul pătrat crește cu peste zece procente într-un an

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 09, 2024 0 188

Nou record pentru cea mai scumpă piață imobiliară din România, Cluj-Napoca, unde prețul pe metrul pătrat crește cu peste zece procente într-un an.

Astfel, conform unei analize imobiliare.ro, începutul primăverii este marcat, de asemenea, de un nou record pe țară înregistrat în Cluj-Napoca, cel mai scump oraș pentru cumpărători – 2.704 euro/mp util, cu aproape 11% peste nivelul din martie 2023. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, luna martie a adus creșteri pe linie pe piața rezidențială. Prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori pentru apartamentele scoase la vânzare a ajuns la 1.580 euro/mp util la nivel național și la peste 2.700 de euro pe metrul pătrat util în Cluj-Napoca, cea mai scumpă piață de profil din România. Este un nou record, cu aproape 11% peste nivelul din martie 2023, conform analizei. Spre comparație, în București media este de 1.700 euro/mp util. Al doilea cel mai scump oraș din țară rămâne, deja de câteva luni, Brașov, cu prețul mediu solicitat pentru apartamente în creștere cu 3% într-o lună până la 1.870 euro/mp util. Majorări similare s-au putut observa față de februarie în Iași, în timp ce în Constanța piața aproape că a stagnat, precizează analiza imobiliare.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare