Închide

Nou caz de Covid în Primăria Cluj-Napoca. Boc se preface că nu sunt probleme și își trimite angajații să-și facă teste Covid pe bani, dacă vor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 16, 2020 0 2157

Sunt probleme în Primăria Cluj, unde încep să apară cazuri de Covid-19. După ce șefa de la achiziții – L.L. – din cadrul Primăriei Cluj a fost depistată cu Covid-19, s-a confirmat un nou caz de infectare. Este vorba despre șeful Direcției Tehnice, V.P., care are biroul lângă cel al șefei Serviciului de Achiziții.

*Oameni din primărie au povestit pentru actualdecluj.ro că foarte multă lune, în special din funcții de conducere, nu poartă măști.

*Emil Boc a anunțat public că nu se testează în urmă cu o săptămână.

Apar cazuri de Covid-19 la Primăria Cluj-Napoca. După ce șefa de la achiziții a fost depistată cu Covid-19, în primărie a apărut un al doilea caz confirmat. Este vorba despre V.P. , șeful direcției tehnice, care are birou fix lângă primul caz confirmat. „Acolo nu se poartă măști. L.L. avea foarte rar masca, la fel și șeful direcției tehnice. L.L. a fost vazută de multe ori fără mască. Este o practică ca nimeni să nu poarte mască acolo în birouri. Cei doi au avut contacte foarte multe cu alți angajați din Primărie. Nimeni nu a fost testat”, spune un angajat al Primăriei Cluj-Napoca.

Mai mult, primul caz confirmat, cel al șefei de la achiziții, a dus la  un alt caz. Mama acesteia, angajată la creșa publică Patrocle, din Cluj-Napoca, a fost testată pozitiv. E bine de menționat că cele două urmau să plece în concediu și testele și le-au făcut pe bani.

Primăria vine astăzi cu completări. Potrivit unei informări, „În cursul zilei de ieri un angajat al Primăriei Cluj-Napoca a prezentat simptome care puteau fi asimilate Covid-19 și s-a prezentat imediat in vederea efectuării testului de specialitate în urma căruia a fost declarat pozitiv Covid -19. Angajatul se va conforma cerințelor de specialitate stabilite de către corpul medical. În perioada următoare Direcția de Sănătate Publică urmează să efectueze ancheta epidemiologică, conform legii. Primăria, la fel ca și în situația anterioară, va respecta cu strictețe cerințele anchetei epidemiologice cu privire la testări și alte măsuri. De asemenea, pe lângă ancheta epidemiologică, Primăria a recomandat tuturor angajaților care prezintă simptome COVID-19 să efectueze testul de specialitate. Primăria va continua dezinfectarea periodică a tuturor birourilor și spațiilor publice din cadrul Primăriei. Primăria continua extinderea muncii la domiciliu a funcționarilor publici a căror activitate poate fi desfășurată in aceasta forma, potrivit fisei postului.”

Practic, Emil Boc le spune oamenilor să se testeze pentru Covid-19 dacă vor, dar pe bani.

Un alt angajat din Primărie spune pentru actualdecluj.ro. „Nu prea interesează pe nimeni, dar cei doi infectați au avut contact cu zeci de angajați din Primărie. De multe ori nu se purta mască. Primarul pozează bine, dar cât îi pasă de oameni?”

Reamintim,  în urmă cu aproape două săptămâni și Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a fost testat pozitiv cu Covid-19. Soția viceprimarului Dan Tarcea- mâna dreaptă a lui Emil Boc- a fost testată pozitiv cu Covid-19. Tarcea a stat în izolare o săptămână. Nici un angajat din primăria Cluj-Napoca nu a fost testat până astăzi, deși foarte mulți au avut contact cu cazurile confirmate.

Nici la creșa Patrocle, unde lucrează mama șefei Direcției de Achiziții din Primărie, testată pozitiv, la rândul său, nu a fost făcut nici un test pentru depistarea Covid.

În urmă cu o săptămână, primarul spunea la emisiunea Ziua Live că: „Ancheta epidemiologică în cazul domnului viceprimar nu m-a trimis la test, pentru că nu am avut contact direct cu o persoană testată pozivit. Domnul viceprimar nu este testat pozitiv, ci negativ. Dacă ancheta epidemiologică nu mi-a zis să fac test, de ce să fac, numai așa, să mă duc pe la ușile doctorilor, numai așa ca să mă bag în seamă.”

„E harababură în Primărie, iar oamenii sunt speriați, fiindcă se pare că nu interesează pe nimeni. Venim la muncă, venim cu toții în continuare, deși putem avea oricare Covid”, mai spune un angajat din primărie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu