Închide

Noi ”picanterii” în procesul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prin care acesta a atacat sentința prin care Tribunalul Cluj l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 29, 2023 1 722

Curtea de Apel Cluj a amânat, vineri, procesul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru data de 19 octombrie, la ora 10.00, pentru a-i da posibilitatea avocatului din oficiu să studieze dosarul, anunță Cluj24.ro.

Magistrații au mai decis plasarea lui Cherecheș sub control judiciar pe 60 de zile, pentru a preîntâmpina sustragerea acestuia de la judecată sau de la o eventuală pedeapsă cu închisoarea, care ar fi definitivă.

Cherecheș s-a prezentat, vineri, la Curtea de Apel Cluj având un avocat din oficiu și un avocat ales, pe Stanca Gidro, fost decan al Baroului Cluj, care au solicitat acordarea unui termen pentru studierea dosarului.

Procurorul de ședință l-a acuzat pe Cherecheș că urmărește prin diverse tertipuri amânarea cauzei și prelungirea procesului până în aprilie 2024 când fapta de luare de mită se prescrie.

Mai mult, procurorul  a cerut amendarea lui Cherecheș cu 5.000 de lei.

Instanța a acordat un nou termen în dosar pentru 19 octombrie, la ora 10.00, dată până la care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție cererea de strămutare a procesului înaintată de primar, care are termen în 17 octombrie.

Cătălin Cherecheș, care a primit o sentință de 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a făcut apel. Sentința a fost data la Tribunalul Cluj în data de 24 februarie 2022.

sursă foto: Catalin Cherecheș/Facebook

Un comentariu

  1. Jocurile acestui proces se vor face până la prescriere,așa urmărește acest personaj corupt și încrezut.Au mai fost un proces al acestui individ ,atâta l-au amânat până s-au prescris faptele,acum urmează aceiași cale.Chichitele avocățești coordonate cu relațiile pe care acest individ le are îi vor favoriza procesul.Pilele relații îl vor ajuta.
    Sper că după ce acest proces,indiferent cum se termina,as prefera sa se aplice legea in spiritul ei și nu în favoarea inculpatului,mai ales că,a mai profitat de o asemenea ocazie.Alegatiri băimăreni sper și cred că-l va radia din listele electorale.

Scrie un comentariu