Închide

Naveta cu trenul la școală din Gherla, coșmar pentru elevi și părinți: trenurile întârzie zeci de minute, iar copiii nu ajung la ore

Din județ by Actual de Cluj - sept. 15, 2023 0 161

Călătoria cu trenul, mai ales pe rute scurte, ar trebui să fie cea mai sigură variantă pentru a ajunge la destinație în timp util. În timpul școlii, mulți elevi de la sate care fac naveta la Gherla folosesc acest mijloc de transport, în condițiile în care beneficiază de gratuitate. Dar asta nu îi ajută pe cei mici să ajungă la timp la școală.

Un părinte total nemulțumit de ceea ce se întâmplă, chiar la începutul anului școlar, a răbufnit.

”Copiii au început școala, iar toate trenurile au întârzieri, și ieri, și astăzi toți copii care fac naveta cu trenul întârzie (cazul nostru Răscruci-Gherla) la prima oră de curs, iar înapoi către casă, întârzie aproape o oră, astfel copilașii care pleacă de dimineață de acasă fac aproape 12 ore până ajung înapoi. Eu am scris către C.F.R., dar bineînțeles că nu răspunde nimeni!”, relatează acesta pentru gherlainfo.ro.

Potrivit datelor de la CFR Călători, marți dimineață, trenul 4302, care circulă pe ruta Cluj-Napoca – Dej, care trebuia să ajungă la Gherla la ora 7.40, a avut o întârziere de 19 de minute și a ajuns astfel abia la ora 8, când deja începeau cursurile la școli.

Miercuri dimineață, același tren a pornit cu stângul din Cluj-Napoca, cu o întârziere de 5 minute. La Apahida, după doar 15 km, avea deja o întârziere de 31 de minute. A ajuns la Gherla abia la ora 8.10.

Care este soluția pentru copii? Cea gratuită este una singură: elevii să se trezească mai devreme cu o oră și să urce în trenul dinaintea celui care ajunge la limită la Gherla.

Mai există varianta folosirii microbuzelor care circulă regulat pe ruta Cluj-Napoca – Gherla, dar în acest caz, părinții vor trebui să scoată bani din buzunar, în fiecare zi de școală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu