Închide

N-au reușit să oprească șantierul din centrul Clujului pe care s-au masacrat copaci seculari

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 26, 2017 0 557

Peste 30 de copaci seculari s-au tăiat în centrul Clujului în luna februarie pentru a face față unui hotel dorit de un om de afaceri sibian în zona istorică a Clujului, pe strada Avram Iancu nr. 23-25. Este vorba despre arbori care formau fosta grădină a casei conților Bethlen, peste 1200 de mp plantați cu specii din Orient despre care se spune că sunt mai vechi decât cele din Grădina Botanică a Clujului. Primăria a autorizat la respectiva adresa în octombrie 2015 un hotel cu două niveluri de subsol, parter, două etaje și două retrase  Vecinii de pe Kogălniceanu nr. 8 (de unde se va face accesul auto către hotel) au reclamat că tăierile sunt ilegale și au cerut autorităților competente din Cluj să ia măsuri. Poliția a început o ancheta și a deschis un dosar pentru infracțiune silvică. Aceeași vecinii au cerut în instanță și stoparea construcției și anularea autorizației de construire, însă au pierdut în primă instanță.

Potrivit unei decizii a Tribunalului Cluj de săptămâna aceasta, solicitarea vecinilor de stopare a șantierului a fost respinsă, după cum arată muzicainstanțelor.ro. Beneficiarul privat au invocat lipsa unei proceduri prealabile la cererea formulată de vecini și a câștigat o primă acțiune. Vecinii pot ataca cu recurs soluția instanței.

MAI MULTE DETALII pe muzicainstantelor.ro, CIOATELE SECULARE DIN GRĂDINA UCISĂ DE INVESTITORI CU DRUJBELE AU ÎNVERZIT.

Vecinii au mai sesizat și toate instituțiile cu atribuții de control din oraș. Ce au făcut acestea, mai jos:

Poliția a deschis dosar în cazul masacrării copacilor din centrul Clujului. Este infracțiune silvică

 

Mai jos, DETALII PE LARG DESPRE CAZ:

Ilegal sau imoral? Cazul celor 33 de copăcei de 300 de ani puși la pământ în centrul Clujului

S-au tăiat copaci vechi de 300 de ani în centrul Clujului. Primăria: privații “scriu” legea când vine vorba de construirea în centrul istoric

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare