Închide

Clujul n-a intrat în Cartea Recordurilor: tentativa pentru cea mai lungă lectură publică de la Cluj nu a fost omologată. „Dar am doborât de fapt trei recorduri în ziua respectivă”

Cultură by Actual de Cluj - oct. 30, 2018 0 143

Tentativa de a depăși recordul mondial pentru cea mai lungă lectură publică, a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, nu a fost omologată de Cartea Recordurilor.

Organizatorii festivalului anunță că, deși au doborât recordul la Secțiunea „Most people in a reading relay”, cu 420 de cititori, fiind validați 3.491, recordul nu a fost omologat. Cum s-a întâmplat aceasta? Organizatorul Gabriel Bota explică pentru actualdecluj.ro: „a fost un grup de persoane, de cititori, cam 50, care au luat cărțile, au luat brățările, semnele de carte care erau elementele care se numerotau, și au plecat fără să citească. Asta a însemnat că a trebuit să citească un voluntar în locul lor, ca să se asigure continuitatea lecturii. S-a întâmplat pe la al 1.218-lea cititor și s-a considerat că atunci trebuia reîncepută numerotarea”. Dar oricum, spune Bota, „a fost un eveniment foarte bun, am doborât recordul, de fapt trei recorduri în ziua respectivă, inclusiv cea mai mare lansare de carte din lume și, să vedem, cea mai lungă lectură publică, pentru că s-a citit încontinuu mai bine de zece ore”.

 

 

Citește și:

Tentativă de record mondial la Cluj în aceste momente, mii de participanți în Unirii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu