Închide

VIDEO Musai-Muszaj Cluj-Kolozsvar-Klausenburg. Cum răspunde primăria inițiativei de pe locul I la bugetarea participativă de tineret

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 29, 2015 0 1103

Primarul Emil Boc a anunțat, ieri, că administrația locală va susține în continuare proiectele de bugetare participativă, atât cel de anula acesta pentru tineret (dezvoltat de grupul Pont cu bani norvegieni), dar și cel început de primărie în cartierul Mănăștur va fi extins și în cartierul Mărăști.

Despre proiectul care a primit cele mai multe voturi de pe lista celor peste 430 de proiecte depuse de tineri, inițiativa Musai/Musaj prin care s-au cerut plăcuțe trilingve la intrările/ieșirile din oraș, edilul spune că va fi finanțat, chiar dacă nu vine pe linia primăriei.

„Fiecare lucru va fi făcut la timpul lui în modalitățile prevăzute de lege. Nu avem lista de proscriși. Dacă un proiect nu vine pe linia primăriei nu înseamnă că nu va fi finanțat. Noi susținem toate inițiativele și forța societății civile”, a declarat primarul.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE PROIECTUL DE BUGETARE PARTICIPATIVĂ DE TINERET, PREMIERA ÎN CLUJ

Stadiul “experimentului” de bugetare participativă: 437 de proiecte depuse, 117 cu potențial de finanțare, 11 cu banii primiți

Acesta a adăugat că inițiativa celor de la Musai-Muszaj clasată pe locul I în portofoliul de proiecte gândite de tineri sub umbrela Com On prin care s-au cerut plăcuțe trilingve la intrările și ieșirile din oraș se regăsește în planurile primăriei, dar într-o altă formă.

CITEȘTE DESPRE INITITIVA MUSAI-MUSZAJ

Musai -Muszaj

„E regăsită în proiectul multicultural și multilingv al intrăilor în oraș votat de Consiliul Local. Acum suntem în faza de proiectare al acestui contract și urmează să implementăm și acest proiect prin care vom da o altă formă intrărilor în oraș. Nu în forma propusă de ei, dar într-o formulă însușită de Consiliul Local”, a mai spus primarul.

Edilul a mai spus că primăria va susține în continuare bugetarea participativă, proces prin care comunitate se poate implica în modul de direcționare a banilor din bugetul local către proiecte de care consideră că are nevoie orașul. „Noi am început în Mănăștur. Anul acest avem proiectele de tineret pe care le susținem. Și urmează să continuăm procesul și în cartierul Mărăști, pentru bugetul din 2016”, a mai precizat Boc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu