Închide

Motociclist rănit grav în Gheorgheni de un șofer care nu a respectat legea. Ce sfaturi îți dau polițiștii dacă ești motociclist ca să te ferești de accidente

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 17, 2015 1 496

Grav accident de circulație ieri după-masă în Gheorgheni; un motociclist a fost rănit grav de un șofer care nu i-a cedat trecerea.

S-a întâmplat la ora 14.50 la intersecţia străzilor Sarmisegetuza  cu Teodor Mihali (foto), din Cluj-Napoca. Polițiștii spun că un tânăr de 21 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sarmisegetuza, ajuns la intresecţia cu strada Teodor Mihali, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier Oprire, nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete, cu care a intrat în coliziune. Motociclistul, un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca, a fost rănit grav.

Dacă ești motociclist, polițiștii îți dau mai multe sfaturi ca să te ferești de accidente:

  • Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă şi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti.
  • Păstraţi contactul vizual, mai ales cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria. Nu presupuneți că vă văd ceilalți!
  • Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
  • Asiguraţi-vă în oglizi atunci când viraţi! Şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
  • Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Cele mai multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Asiguraţi-vă vizibilitatea prin purtarea unor haine strălucitoare, reflectorizante!
  • Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Un comentariu

  1. Din propria mea experienta in trafic, astia de Alba si Maramu sunt jale in trafic. Au luat carnetu pe bani nu pe examen. Daca ai unu de asta pe langa tine, mai bine tragi pe dreapta ca e mai sigur. Pe de alta parte conducerea preventiva trebuie sa devina un mod de viata cat te afli in trafic pe drumurile noastre. Mai ales daca esti motociclist, trebuie sa-ti cunosti locul, statutul si pozitia pe drum. Daca visezi ca legea si regulamentele te protejeaza absolut, exemplu de fata este elocvent. Esti motociclist trebuie sa fii de zece ori mai precaut decat daca esti cu masina. Nici o lege nu te poate proteja de un accident mai bine decat conducerea preventiva si propriile reflexe.

Scrie un comentariu