Închide

Monitorizare pe bloguri, social media și presă: Untold Festival e de departe cel mai mediatizat din țară

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 05, 2015 0 507

E clar: festivalul din weekendul trecut de la Cluj e cel mai mare din România. O arată nu doar cifrele de audiență ci și modul în care s-a relatat în presă despre acesta. A depășit orice alt eveniment de profil, cel puțin în acest an.
Un organizator de evenimente, fost jurnalist, adună referințele pe social media, bloguri și presă despre festivalul Untold și le compară cu celelalte evenimente majore de gen. Rezultatul – Untold le depășește cu mult.
11.500 referințe, în total, despre Untold Festival, față de 3.500 pentru concertul lui Robbie Williams de la Cluj ori 3.000 de referințe despre Electric Castle – așa arată monitorizarea realizată de ZeList Monitor. „Ce am făcut eu a fost să caut prin ZeList Monitor mențiunile despre cele 3 evenimente muzicale majore din ultima lună și un pic: Electric Castle, Robbie Williams (deși nu e un festival propriu-zis) și Untold”, spune Cristian Manafu. „Am ales doar mențiunile pe 5 zile, începând din prima zi a fiecărui eveniment. Monitorizarea s-a făcut pe cuvinte cheie, nu pe hashtag-uri. Mențiunile găsite conțin explicit expresiile “Electric Castle”, “Robbie Williams” și “Untold””.

Cea mai mare diferență s- a înregistrat pe Instagram: peste 6.500 referințe la Untold față de 200 la concertul lui Robbie Williams ori 1.000 la Electric Castle.

http://i1.wp.com/www.manafu.ro/wp-content/uploads/2015/08/festival-in-social-media.jpg

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare