Închide

Monarhiștii din Cluj lansează lampioane de ziua onomastică a Regelui Mihai, printre protestatari

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 06, 2015 0 250

Monarhiștii din Cluj se întâlnesc duminică seara în piața Unirii, ca să-l sărbătorească pe regele Mihai al României, cu ocazia zilei onomastice – în paralel cu protestele ce se anunță în același loc și în același timp.

Monarhiștii, grupați în Clubul Monarhiștilor Clujeni, se întâlnesc în Piața Unirii duminică la ora 19, ocazie cu care lansează mai multe lampioane în aer. „Sărbătoarea regală de la Cluj Napoca dorim să se constituie şi într-un mesaj adresat comunităţii clujene şi în general societăţii româneşti. România modernă a fost posibilă din punct de vedere teritorial, instituţional, în definitiv ca entitate statală suverană, prin contribuţia substanţială a Instituţiei Monarhului Constituţional”, explică monarhiștii.

Și anul trecut a fost la fel: monarhiștii au venit în piață, au intonat împreună cu un cor imnul regalității, apoi au lansat lampioane în aer – în mijlocul protestatarilor ce manifestau împotriva premierului Victor Ponta.

Să mai spunem că monarhiștii au fost prezenți ieri și miercuri la protestele din centrul Clujului, cu steaguri ale regalității și scandări „Monarhia salvează România”, care însă nu și-au găsit ecou printre protestatari.

Cum a fost anul trecut:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare