Închide

Concert caritabil la Brașov pentru centru regional pentru tinerii cu handicap sever la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 06, 2015 0 246

La Cluj ar putea fi construit un centru zonal pentru tinerii cu handicap mental sever. E încercarea a două asociații clujene, care acum încearcă să strângă fondurile necesare proiectului, deocamdată cu un concert la Brașov.

Concertul caritabil de la Brașov va avea loc la Sala Patria în 11 noiembrie, de la ora 19, când pe scenă vor urca pianistul Horia Mihail, violoncelistul Alessandro Menegardi și violonistul Cristian Mandu, ultimii doi fiind piloți de aeronave Airbus în cadrul companiei WizzAir, pe lângă activitatea lor muzicală. Împreună, cei trei urmăresc să strângă fonduri pentru construcția unui centru regional dedicat tinerilor cu handicap mintal sever, în comuna clujeană Jucu. „Acest centru va include locuințe de tip familial și ateliere protejate, dedicate celor care, la vârsta de 18 ani, sunt excluși din sistemul de asistență socială și educație al statului, deși nu pot duce o viață complet independentă. O parte rămân în grija familiilor, însă pentru cei care sunt orfani, excluderea dintr-un sistem de asistență le pune în pericol nu doar posibilitatea unei reale incluziuni, ci chiar viața”, explică directorul asociației Hans Spalinger, psihologul Ovidiu Damain. ONG-ul urmărește să implementeze acest proiect împreună cu Habitat for Humanity Cluj, un ONG care de 15 ani construiește case pentru familii cu venituri mici, în regim non-profit.

Pentru a strânge fondurile necesare, intrarea la concert se va face pe baza unei donații a cărei valoare o poate stabili fiecare spectator. De asemenea, donațiile se pot trimite și direct în contul AHS. Viitorul centru va fi deschis în comuna Jucu din județul Cluj, de serviciile sale putând beneficia tineri din întreaga regiune, iar construcția este preconizată să înceapă în cursul anului viitor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare